YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Leonard Cohen - Lontoon-konsertti 2008

Julkaistu perjantaina 27.11.2009 3 kommenttia 331 suositusta

maanantai 18.1. klo 21.00, uusinta varhain sunnuntaiaamuna 24.1. kello 0.25

Kanadalainen laulaja-lauluntekijä, runoilija, kirjailija, taiteilija ja vastakulttuurin ikoni Leonard Cohen täytti viime syksynä 75 vuotta, mutta se ei tunnu tahtia haittaavan.

Vuonna 2008 Leonard Cohen lähti 15 vuoden keikkatauon jälkeen konserttikiertueelle, joka ulottui Suomeenkin. Maailmankiertue on ollut jymymenestys: se on kerännyt yli 700 000 katsojaa, ja arviot ovat olleet ylistäviä.

Cohenin matalanjyhkeä ääni, tunteikkaat tulkinnat ja vahvat sanomalliset laulut ovat tuoneet hänelle laajan ja uskollisen yleisön sekä tehneet hänestä legendan jo eläessään.

Illan konsertti on taltioitu Lontoon O2-areenalta 17. heinäkuuta 2008. Lämpimästä vastaanotosta liikuttunut Cohen tarjoaa kattavan katsauksen uransa eri vaiheisiin.

Cohenin yli 40 vuotta kestäneeseen uraan mahtuu lukuisia kuuluisia kappaleita. Lontoon-konsertissa kuullaan Dance Me to the End of Love, The Future, Bird on the Wire, Suzanne, Hallelujah, Democracy, I’m Your Man, First We Take Manhattan, I Tired to Leave You, ja Whither Thou Goest. 

Lisätietoa ohjelmasta

The Leonard Cohen Files: suomalaisen fanin ylläpitämät sivut (englanniksi)

Suosittele331 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

23.1. Teemalauantai: Beatlemania

Kovan päivän teemailta: kaikkien aikojen paras bändi Kremliä valtaamassa, valkokankaalla ja studiossa. Beatles-illassa nähdään Neuvostoliitto beatlemania kourissa, A Hard Day's Night ja The Beatles levystudiossa.

Jools Holland Show

”Later with Jools” on Britannian suosituin musikkishow jo vuodesta 1992. Joviaali pianisti kutsuu pyöreälle studioareenalle viikoittain huippuesiintyjiä vanhoista mestareista nouseviin tähtiin.

Kommentit

Atro

Cohenia muistan kuunnelleeni jo pienempänä. Lontoon-konsertista tuli minulle käsitys, että hän on saanut aina yleisönsä puolelleen.

Anonyymi

Atro kirjoitti:
Cohenia muistan kuunnelleeni jo pienempänä. Lontoon-konsertista tuli minulle käsitys, että hän on saanut aina yleisönsä puolelleen.

Katselin juuri boksilt maanantaina tulleen konsertin, ja täytyypä sanoa, että tämä on jotain aivan käsittämättömän hienoa. Mitä vanhemmaksi mies tulee, sitä paremmin laulunsa hänelle istuvat. Katsokaa ihmiset sunnuntaina uusinta. Ette kadu.

Ailakki

Olin itse 2008 hartvalareenalla Leonard Cohenin konsertissa.Oli kerrassaan mahtva juttu ajateellen,että Cohen on jo aikas iäkäs,mutta se ei todellakaan haitannut konsertin antia.Olen fanaattinen Cohenin ihailija.minulla on kaikki levyt ja kirjat ,mitä on tähän mennessä julkaistu.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook