YLE Teema

 

Kino Ranska

Lola

Julkaistu torstaina 17.06.2010 0 kommenttia 163 suositusta

sunnuntai 21.11. klo 13.20

Jacques Demyn hurmaava elokuva kabareetanssijasta, jolla on paljon ihailijoita mutta jonka oma rakastettu ja pikkupojan isä on ollut hukassa jo seitsemän vuotta.

Lola on Ranskan uuden aallon elokuvan rakastetuimpia joskin harvemmin nähtyjä teoksia. Se on unenomainen tarina kadotetusta, ohikulkevasta ja uudelleen löydetystä rakkaudesta. Nimiosaa esittää Anouk Aimée. Hän laulaa: "C'est moi, c'est Lola."

Jacques Demyn pitkä esikoiselokuva vuodelta 1961 on kuvattu Nantesissa laajakankaalle, mustavalkoisen kaikissa sävyissä. Se on omistettu ohjaaja Max Ophülsille, ja se on myös kunnianosoitus amerikkalaisille musikaaleille. Elokuvan musiikin sävelsi Michel Legrand.

Demyn ja Legrandin yhteistyö jatkui. Läpilauletusta musikaalista Cherbourgin sateenvarjot tuli pari vuotta myöhemmin suuri yleisö- ja arvostelumenestys. Elokuvilla on myös yksi sama henkilöhahmo: Lolaa rakastanut Roland ilmestyy Cherbourgiin...

Lola esitettiin Teemalla edellisen kerran keväällä 2009 osana laajaa Uuden aallon kevät -elokuvasarjaa.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Lola, Ranska 1961, 90 min. Ohjaus: Jacques Demy. Pääosissa: Anouk Aimée, Marc Michel ja Jacques Harden.

Suosittele163 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Cléo viidestä seitsemään

Pariisin kaduilla ja puistoissa liikkuva Agnès Vardan hieno esikoiselokuva kertoo kahdesta tärkeästä tunnista laulajattaren elämässä. Musiikin elokuvaan sävelsi Michel Legrand.

Nainen on aina nainen

Jean-Luc Godardin leikkisä uuden aallon musikaali lapsen haluavasta stripparista, poikaystävästä ja kolmannesta pyörästä. Pääosissa Anna Karina, Jean-Paul Belmondo ja Jean-Claude Brialy.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook