YLE Teema

 

Film noir

Mantshurian kandidaatti (16)

Julkaistu perjantaina 05.10.2012 0 kommenttia 69 suositusta

maanantai 3.12. klo 21.45

Tiivistunnelmaisessa paranoiatrillerissä Koreasta palaava sotavanki on aivopesty salamurhaajaksi. Frank Sinatra, Laurence Harvey, Janet Leigh ja Angela Lansbury näyttelevät pääosia, elokuvan on ohjannut John Frankenheimer vuonna 1962.

Mantshurian kandidaatti esitettiin edellisen kerran Teemalla osana Elokuvan juhlaviikkoa syksyllä 2011. Elokuvan esitteli silloin elokuvahistorioitsija ja -ohjaaja Peter von Bagh.

”Tämä on suurimpia amerikkalaisia elokuvia ylipäätään ja selkeästi kirkkain siinä poliittisen trillerin vuoksessa, joka 1960-luvun alussa alkoi. Samalla se on paras tietämäni yhteenveto kylmän sodan koko hulluudesta. Itä ja länsi näyttäytyvät siinä yhtä mielipuolisina, yksilöt ovat pelinappuloita, ja ihan mitä tahansa voi tapahtua. Kaikki on suurta pasianssia", Bagh kuvaili.

Lisätietoa ohjelmasta

Mantshurian kandidaatti (The Manchurian Candidate), USA 1962. O: John Frankenheimer. N: Frank Sinatra, Laurence Harvey, Janet Leigh, Angela Lansbury.

Suosittele69 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Teeman elokuvafestivaali 2012

Viisi päivää elokuvan juhlaa keskiviikosta sunnuntaihin 12.-16.12., klassikkoja ja uutuuksia, Metropoliksesta Vertigon pyörteiden kautta elokuvaan Be Kind Rewind.

Kuka pelkää Virginia Woolfia? (12)

Elizabeth Taylor ja Richard Burton ovat pääosissa Mike Nicholsin ohjaamassa Oscar-palkitussa draamassa, joka kertoo miehen ja vaimon välisestä sodasta.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook