YLE Teema

 

Kino Klassikko

Merihaukka (12)

Julkaistu keskiviikkona 10.10.2012 0 kommenttia 74 suositusta

sunnuntai 11.11. klo 18.00

Seikkailuelokuvien sarjan aloittaa huima klassikko merirosvosta, joka käy espanjalaisten kimppuun Karibialla.

Kino Klassikon syystarjontaa jatkaa kolmen elokuvan kimara seikkailuelokuvien klassikkoja. Ensimmäiseksi esitetään lajityypin maineikkaimman sankarinäyttelijän Errol Flynnin parhaisiin elokuviin lukeutuva Merihaukka (The Sea Hawk, 1940).

Francis Draken elämään perustuvassa elokuvassa Flynnin esittämä merikapteeni Geoffrey Thorpe lähetetään Karibialle häiritsemään espanjalaisten meriliikennettä. Taistelujen lomassa Thorpe rakastuu Espanjan lähettilään veljentyttäreen ja joutuu sitten miehistöineen espanjalaisten vangiksi.

Merihaukka on sekä Flynnin että Hollywoodin vankimpiin ammattilaisiin kuuluneen ohjaajansa Michael Curtizin huipputeoksia. Meritaistelut ja miekkailujaksot on toteutettu komeasti, ja koko elokuva etenee vauhdikkaasti Erich Wolfgang Korngoldin jykevän musiikin säestämänä. Merihaukka onkin näin seikkailuromantiikkaa ja historiallista spektaakkeliviihdettä parhaimmillaan.

Merihaukasta esitetään restauroitu kahden tunnin versio, jonka Etelä-Amerikkaan sijoittuva jakso on alkuperäisversion tavoin värisävytetty.

Elokuva on esitetty edellisen kerran televisiossa 12.11.2006.

Lisätietoa ohjelmasta

Merihaukka (The Sea Hawk, USA 1940). O: Michael Curtiz. N: Errol Flynn, Brenda Marshall, Claude Rains.

Suosittele74 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Erämaalinnakkeen sankarit (12)

Seikkailuelokuvan perusklassikko kertoo muukalaislegioonaan värväytyvistä veljeksistä, jotka kohtaavat Saharassa niin sadistisia kersantteja kuin arabikapinallisia. Pääosaa tähdittää Gary Cooper.

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook