YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Perjantain Kino

Elokuvan juhlaviikko: Mitä kaikkea oletkaan aina halunnut tietää seksistä, mutta et ole rohjennut kysyä (K15)

Julkaistu keskiviikkona 21.09.2011 2 kommenttia 170 suositusta

perjantai 4.11. klo 21.00

´

Woody Allen paljastaa kaiken seksistä seitsemässä hulvattomassa kertomuksessa. Elokuvan on valinnut ja sen esittelee dokumenttielokuvaohjaaja Pia Andell.

 ”Elokuva rakentuu seitsemästä episodista, ja jokaisen otsikkona on kysymys, johon katsoja saa vastauksen: mitä on sodomia, ovatko transvestiit homoja? Tällainen selkeä kysymys-vastaus-rakenne miellyttää minua kovasti asiapitoisten dokumenttielokuvien tekijänä ja opettajan tyttärenä.”

Huom! Elokuvan nimi on niin pitkä, että se ei mahdu useimpiin digitaalisiin järjestelmiin. Siksi nimi näkyy sähköisissä ohjelmaoppaissa lyhennetyssä muodossa.

Lisätietoa ohjelmasta

Mitä kaikkea oletkaan aina halunnut tietää seksistä, mutta et ole rohjennut kysyä (Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Ask, USA 1972). O: Woody Allen. N: Woody Allen, Gene Wilder, Louise Lasser, Burt Reynolds.

Suosittele170 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan juhlaviikko

Elokuvan juhlaviikolla 30.10.-6.11. esitetään sunnuntaista sunnuntaihin kymmenen elokuvaa. Kunkin elokuvan on valinnut ja sen esittelee joku Teemaan liittyvä kulttuuripersoona: Aki Kaurismäki, Pia Andell, Silvia Modig, Peter von Bagh, Tuomari Nurmio…

Elokuvan juhlaviikko: Vain muutaman dollarin tähden (K15)

Italowesternien klassikko saman rosvojoukon jäljillä olevista palkkionmetsästäjistä. Sergio Leonen ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Clint Eastwood, Lee Van Cleef ja Gian Maria Volonté - sekä Ennio Morriconen musiikki. Elokuvan on valinnut ja sen esittelee muusikko Tuomari Nurmio.

Elokuvan juhlaviikko: Polkupyörävaras

Elokuvan suuriin klassikkoihin lukeutuva kertomus miehestä, joka sodanjälkeisessä Roomassa etsii poikansa kanssa työlleen välttämätöntä, varastettua polkupyörää. Vittorio de Sican ohjaaman elokuvan on valinnut ja sen esittelee elokuvaohjaaja Matti Ijäs.

Kommentit

woodpecker

Kiva että pitkästä aikaa saan nähdä elokuvan "Mitä kaikkea oletkaan aina halunnut tietää seksistä, mutta et ole rohjennut kysyä". Voisi jopa väittää että se on Woody Allenin hauskin elokuva. Tosin "New Yorkin murhamysteeri" on myös tosi kiva. Haluaisin suositella kaikkia katsomaan etenkin sen episodin, joka on saanut nimekseen "Ovatko transvestiitit homoja?" Miesnäyttelijä, joka esittää transvestiittia, on mielestäni valittu juuri siten kuin tämän elokuvan linjaan parhaimmillaan sopii. Ihastuttavan hapanta ja kirpeää huumoria!

Mäynö

Paras episodi on kaikkia "hullu tiedemies" -elokuvia parodioiva jakso jossa John Carradine tekee yhden pitkän urnsa hienoimmista rooleista.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook