YLE Teema

 

Monsterland

Julkaistu tiistaina 25.10.2011 0 kommenttia 118 suositusta

lauantai 5.11. klo 23.20

Dokumentti Monsterland kertoo hirviöiden ja kauhukulttuurin historiasta erityisesti elokuvissa. Tarina alkaa King Kongista, josta siirrytään Japanin kuuluisimpaan monsteriin, radioaktiivisen säteilyn synnyttämään Godzillaan. Alun perin Godzilla ruumiillisti atomipommin aiheuttamaa raivoa, mutta nyttemmin siitä on tullut lasten ystävä sekä nostalgisen retroilun ja fanituksen kohde.

Dokumentissa ovat mukana myös avaruushirviö Alien, Dracula, ihmissusi ja tosielämän monsteri Ed Gein. Haastateltavina ovat muun muassa ohjaajat John Carpenter, Joe Dante, Tetsuo-elokuvien tekijä Shinya Tsukamoto sekä Alien-hirviön luoja H.R. Giger ja kirjailija-kriitikko Kim Newman. Mikä hirviöissä kiehtoo? Carpenter jakaa hirviöt sen mukaan, tulevatko ne ulkoa vai sisältä, ja Tsukamoto erittelee länsimaisten ja japanilaisten hirviöiden eroja.

Monsterlandin on ohjannut Jörg Buttgereit - sama mies, joka herätti kauhua ja inhoa Nekromantik-elokuvillaan 1990-luvun alkupuolella myös Suomessa.

(Dokumentin ensiesitys Teemalla oli kesäkuussa 2009 monstereille omistetussa Teemalauantaissa, joka avasi samalla kesän kauhuelokuvasarjan.)

Lisätietoa ohjelmasta

Monsterland (Monsterland, Saksa 2008). Dokumentti, ohjaus Jörg Buttgereit.

Suosittele118 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook