YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kulttuuridokumentti

Olipa kerran… Cherbourgin sateenvarjot

Julkaistu keskiviikkona 16.02.2011 0 kommenttia 184 suositusta

tiistai 28.2. klo 18, uusinta to 1.3. klo 17.00

Olipa kerran -dokumenttisarjassa on käsittelyvuorossa yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista musikaaleista, Jacques Demyn ohjaama Cherbourgin sateenvarjot (Les parapluies de Cherbourg, 1964). Demy oli Ranskan uuden aallon suurin romantikko, mutta elokuvassa oli myös aimo annos kitkeränsuloista realismia. Se kertoi haikean tarinan nuorista rakastavaisista, jotka aika ja Algerian sota erottavat. Rakastavaisia esittivät nuori Catherine Deneuve ja Nino Castelnuovo. Elokuva oli läpisävelletty, sen kaikki vuorosanat esitettiin laulaen.

Dokumentissa kerrotaan, että elokuvassa oli aineksia myös Demyn omasta elämästä. Haastateltavina ovat muun muassa elokuvan säveltäjä Michel Legrand, päätähti Catherine Deneuve sekä Demyn leski, ohjaaja Agnès Varda. Arkistomateriaalissa puhuu myös Demy itse.

(Dokumentti sai Teemalla ensiesityksensä 23.5.2009 osana Teemalauantaita, jossa esitettiin myös elokuva Cherbourgin sateenvarjot.)

Lisätietoa ohjelmasta

Olipa kerran... Cherbourgin sateenvarjot (Il était une fois... Les parapluies de Cherbourg), Ranska 2008. Ohjaus: Marie Genin. Käsikirjoitus: Marie Genin, Serge July. Tuotanto: Folamour. 

Suosittele184 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Olipa kerran… Viimeinen tango Pariisissa

Ranskalaisdokumentti selvittää, miten Bertoluccin skandaalinkäryinen elokuva vaikutti sen tekijöihin, ohjaajaan ja pääosia esittäneisiin Brandoon ja Schneideriin. Entä mitä elokuva kertoi ajastaan, kiihkeästä vuodesta 1972?

Olipa kerran... Tess

Roman Polanski ohjasi kauniin mutta kitkerän kertomuksen viattomuuden tuhosta Ranskassa, jonne hän oli paennut Yhdysvalloista alaikäisen tytön raiskaussyytteitä. Dokumentti taustoittaa elokuvaa ja kiinnittää sen aikaansa, vuoteen 1979.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook