YLE Teema

 

Kino Klassikko

Rakkauden huviretki (7)

Julkaistu maanantaina 13.01.2014 2 kommenttia 65 suositusta

Kino Klassikon elokuva pikauusintana lauantaiaamuna kello 10.

lauantai 25.1. klo 10.00

William Holden ja Kim Novak esittävät pääosia Joshua Loganin ohjaamassa elokuvassa, joka perustuu keskilännen kuvaajan William Ingen näytelmään. Draaman tapahtumat sijoittuvat Labor Dayn eli amerikkalaisten työn päivän aikaan, syyskuun alkuun, jolloin Kansasissa eletään vielä helteistä loppukesää ja sadonkorjuun aikaa.

William Holdenin esittämä kulkumies saapuu pieneen kaupunkiin, jossa hän aikoo etsiä käsiinsä vanhan opiskelutoverin ja hankkia mahdollisesti työtä. Kaupungin naisissa komea muukalainen herättää heti kiinnostusta, ja muutamassa päivässä monen elämä saa uuden suunnan.

Elokuva oli kuuden Oscarin ehdokkaana, ja se palkittiin parhaasta värielokuvan lavastuksesta sekä parhaasta leikkauksesta.

George Duningin ja Steve Allenin tekemä tunnuskappale oli Amerikassa vuoden suurimpia hittejä, ja se on jäänyt elämään ikivihreänä 30-luvulla sävellettyyn Moonglow-kappaleeseen yhdistettynä potpuriversiona, jollaisena se soi myös elokuvan tanssikohtauksessa.

Lisätietoa ohjelmasta

(Picnic, USA 1955) O: Joshua Logan. N: William Holden, Kim Novak.

Suosittele65 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

25.1. Teemalauantai: Teinit elokuvissa

Ilta on omistettu teinileffoille. Nuorisoelokuvien historiaa käsittelevän Teen Spirit -dokumentin jälkeen nähdään 1980-luvun alun nousevia tähtiä täynnä oleva Francis Coppolan elokuva Outsiders. Mukana Rob Lowe, Emilio Estevez, Matt Dillon, Tom Cruise, Patrick Swayze…

1.2. Teemalauantai: Johnny Cash

Hieno aikalaismuotokuva Johnny Cashista uransa huipulla vuonna 1969 sekä uusi koskettava dokumenttielokuva laulajalegendasta ja hänen manageristaan, jälkimmäisen ohjaajana itsemurhan tehneen managerin poika.

Kommentit

Anonyymi

KIITOS, KIITOS, KIITOS!!!!!

Anonyymi

Miksi jatkuvasti tätä väsynyttä Hollywood-roskaa?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook