YLE Teema

 

Tiedetorstai

Saammeko vauvan?

Julkaistu keskiviikkona 16.09.2009 0 kommenttia 175 suositusta

Neliosaisessa sarjassa seurataan sadan pariskunnan ilon, uupumuksen ja epävarmuuden hetkiä aina hedelmöittymisestä lähtien lapsen syntymään. Tutkijat kertovat raskausajan vaiheista ja antavat neuvoja odottaville äideille.

Tiededokumentti: Saammeko vauvan?

Neliosaisessa sarjassa seurataan sadan pariskunnan ilon, uupumuksen ja epävarmuuden hetkiä aina hedelmöittymisestä lapsen syntymään saakka. Ensimmäistä kertaa television historiassa raskausaika dokumentoidaan alusta loppuun.

Lapsen saanti on monen ihmisen elämän käännekohta. Kautta aikojen lukuisia taruja ja uskomuksia on liitetty jälkikasvun syntyyn. Nyt nähtävässä dokumenttisarjassa hedelmällisyysmyytit murtuvat, kun totuus ja taru erotetaan toisistaan.

Dokumentti alkaa sadan brittiparin kokoontumisella. Kaikki heistä haluavat lapsen. Aluksi pareja haastatellaan hyvin yksityiskohtaisesti, sillä taustatieto on tarpeen tutkittaessa hedelmällisyyttä. Rakkauselämän aktiivisuus, ikä ja painoindeksi vaikuttavat lisääntymiskykyyn. Luvassa on niin ilon kuin surunkin kyyneliä.

Seuraavissa osissa seurataan pariskuntien elämää raskausaikana. Tutkijat kertovat raskausajan vaiheista ja antavat neuvoja odottaville äideille. Dokumenttisarjassa seurataan myös pareja, jotka yrityksistä huolimatta eivät ole vielä onnistuneet saamaan lasta. Odottavan aika on pitkä, mutta vielä pidempi on yrittävän…

Tohtori Cecilia Pyper on dokumentin asiantuntijalääkäri. Hän on johtanut maineikkaassa Oxfordin yliopistossa hedelmällisyystutkimusta, jonka tuloksia hyödynnetään sekä testataan ohjelman pareilla. Hauskat ja leikkimieliset koeasetelmat johdattavat katsojat mutkatta hedelmällisyyden ihmeelliseen maailmaan.

Lisätietoa ohjelmasta

(Make Me a Baby) Tuotanto: Mentorn/BBC, Iso-Britannia

Löydä lisää:

tiede, terveys
Suosittele175 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook