YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Sade: Bring Me Home 2011

Julkaistu torstaina 20.12.2012 2 kommenttia 151 suositusta

lauantai 4.5. klo 15.05

Nigerialaistaustainen laulajatar ja lauluntekijä Helen Folasade Adu alias Sade on Britannian historian parhaiten menestynyt naissooloartisti. Hänen levyjään on myyty yhteensä 110 miljoonaa kappaletta. Saden 1980-luvun alussa alkanut ura on tuottanut lukuisia hurmaavasti soljuvia ja kehrääviä klassikoita kuten Smooth Operator, Your Love is King, Diamond Life, The Sweetest Taboo, No Ordinary Love, Kiss of Life, King of Sorrow ja Soldier of Love.

Apunaan Sadella on ollut loistava bändi, josta etenkin saksofonia ja kitaraa soittavan Stuart Matthewmanin soolot nousevat korkeuksiin .

Sade Adu on tunnettu siitä, että hän pitää kiinni yksityisyydestään. Häntä on luonnehdittu jopa erakoksi. Niinpä innostus oli suuri, kun Sade ilmoitti lähtevänsä maailmakiertueelle 10 vuoden tauon jälkeen huhtikuussa 2011. Peräti 106 konserttia sisältäneen, yhdeksän kuukautta kestäneen ja Suomeenkin ulottuneen turneen aikana lähes 800 000 katsojaa todisti, että 53-vuotias äänistylisti on yhä erinomaisessa vedossa.

Saden konsertti ja upea lavashow taltioitiin Burbankissa, Kaliforniassa. Shown suunnittelija Baz Halpin on loihtinut valtavalle led-näytölle uskomattomia kuvia vaikkapa suurkaupunkimaisemasta, ja shown valoefektit ovat vaikuttavia. Jokainen konsertin kappale on visualisoitu yksilöllisesti. Hydraulinen lava nostaa ja laskee esiintyjiä tilanteen mukaan.

Tv- ohjaaja Sophie Muller osallistui myös shown suunnitteluun ja otti ihailtavasti talteen kaiken tarpeellisen, jotta harvinainen konserttinautinto välittyy myös kotisohville. Ja kyllä kyllä, Sade on myös Rock, sekin tulee todistettua.

Konsertista on esitetty lyhennetty versio loppiaisena 2013. Täyspitkä konserttitaltio saa ensiesityksensä 28.4.2013.

Löydä lisää:

konsertti, Sade Adu
Suosittele151 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

The Zen of Bennett

Yhä iskussa oleva 86-vuotias laulajalegenda Tony Bennett äänittää Duets II -levyään, muistelee 60-vuotista uraansa ja selittää elämänfilosofiaansa. Mukana mm. Lady Gaga, Amy Winehouse, Michael Bublé ja Aretha Franklin.

Kommentit

Atro Niiniluoto

Laulajattaren äänen tunnistaa missä tahansa. Tuossa oli niin monipuolinen ohjelmisto, että hyvä kun tunnisti edes yhden biisin.

Jussi

Tekstissä: "Saden konsertti ja upea lavashow taltioitiin Burbankissa, Kaliforniassa."

Käsittääkseni DVD-taltiointi tapahtui Ontarion kaupungissa (Kalifornia).
Burbank ei ollut kiertuelistalla.

Hieno konsertti.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook