YLE Teema

 

Savonlinnan oopperajuhlat 100 vuotta -juhlagaala

Julkaistu perjantaina 15.06.2012 1 kommenttia 133 suositusta

tiistai 25.12. klo 15.10

Oopperajuhlakausi aloitetaan suurella juhlagaalalla, jonka ohjelmisto kattaa Oopperajuhlien koko 100-vuotisen historian. Suorana Olavinlinnasta nähtävän gaalalähetyksen yhteydessä kuullaan haastatteluja ja tunnelmapaloja kulissien takaa sekä muistellaan Savonlinnan Oopperajuhlien historian vaiheita.

Tänä kesänä tulee kuluneeksi vuosisata Aino Acktén järjestämistä ensimmäisistä oopperajuhlista Olavinlinnassa. Silloin linna oli lähes raunioina, mutta nykyään se on kunnostettu yhdeksi maailman ainutlaatuisimmista oopperanäyttämöistä, jonka jäljittelemätön tunnelma, huipputasoiset esitykset ja korkealaatuinen akustiikka tarjoavat ikimuistoisen oopperaelämyksen.

Juhlagaalan esiintyjinä kuullaan lähes kahtakymmentä kauden 2012 merkittävintä solistia Jaakko Ryhäsestä, Juha Uusitalosta sekä Matti Salmisesta Marjukka Tepposeen ja Kristin Lewisiin , Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteria ja -kuoroa. Ohjelmisto koostuu läpileikkauksesta koko laajaan oopperatarjontaan ja klassisen musiikin säveltäjiin. Toimittajina Riikka Holopainen ja Janne Koskinen.

Juhlagaalaa voi seurata myös suorana lähetyksenä netissä ympäri maailman. Lisätietoja löytyy Ylen klassisen musiikin sivuilta.

Suosittele133 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elävä arkisto Savonlinnassa

Itä-Suomen kesäkaupunki houkuttelee oopperasta ja historiasta kiinnostuneita Olavinlinnaan – mutta kun oopperan nousu 1970-luvulla alkoi, joutui työväestön puukaupunginosa Miekkoniemi purkutuomion alle.

Kommentit

Atro Niiniluoto

En ole Savonlinnassa käynyt 90-luvun jälkeen, mutta tuo gaala oli huikea osittainkin nähtynä. En myöskään voinut olla muistelematta kuuluisaa Olavinlinnasta kertovaa balladia, johon en varmaan kyllästy koskaan.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook