YLE Teema

 

Sukupuu (K13)

Julkaistu tiistaina 23.11.2010 12 kommenttia 243 suositusta

ma, ti ja ke 30.-31.5. ja 1.6. klo 19.00

Sukukokous loisteliaassa lontoolaishotellissa tutustuttaa nuoren Danielin oman sukunsa outoon maailmaan. Menneisyys ja nykyisyys, suvun arvoitukset ja seikkailut nivoutuvat kiehtovaksi tarinaksi täynnä iloa ja surua. Vanhat valokuvat sisältävät sekä sukusalaisuuksia että niiden paljastuksia.

Stephen Poliakoffin kirjoittama ja ohjaama kolmiosainen draama on vuodelta 2001. Avausjaksossa Daniel (Matthew Macfadyen) osallistuu mahtipontiseen sukukokoukseen, jossa muistellaan menneitä, kaivetaan esiin salaisuuksia ja tutustutaan tuntemattomiin sukulaisiin.

Toisessa osassa Danielin isä Raymond (Michael Gambon) toipuu sydänkohtauksesta Ernestin asunnossa. Salaperäiset valokuvat Danielin ja Raymondin lapsuudesta kiehtovat isää ja poikaa. Sukulaisnaisten sotamuistot liikuttavat Danielia, mutta yritys sopia vanhoja riitoja ei näytä lupaavalta.

Kolmannessa osassa Danielin yritys sovittaa rikkoutuneita suhteita johtaa katastrofiin. Pikku prinssiä esittävä vanha maalaus paljastaa salaisuuden, joka auttaa näkemään menneisyyden ja tulevaisuuden uudessa valossa.

Lisätietoa ohjelmasta

Sukupuu (Perfect Strangers), K & O: Stephen Poliakoff. N: Michael Gambon, Lindsay Duncan, Matthew Macfadyen, Claire Skinner, Toby Stephens, Anton Lesser ja Timothy Spall, T: Talkback / BBC, 2001.

Suosittele243 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Frida (K15)

Kahdella Oscarilla palkittu elokuva meksikolaisen Frida Kahlon taiteesta, politiikasta ja myrskyisästä rakkauselämästä. Pääosassa Salma Hayek, muissa osissa Alfred Molina, Antonio Banderas, Geoffrey Rush, Ashley Judd ja Edward Norton.

Elokuvan kätketty kieli (K15)

Mitä elokuvat kertovat meistä ja perversioistamme? Kulttifilosofi ja psykoanalyytikko Slavoj Žižek avaa jäljittelemättömällä tavallaan Hollywood-elokuvien kätketyn kielen kolmiosaisessa sarjassa.

Kommentit

Anonyymi

Kiitos todella paljon näiden Poliakoffin hienon hienojen elokuvien ja sarjojen näyttämisestä! Esimerkiksi juuri tätä Sukupuuta voin suositella lämpimästi. Tunnelmassa on jotain selittämättömän kummallista ja pelottavaa. Henkilöhahmojen reaktioiden taakse näyttää lähes joka repliikissä kätkeytyvän jotain salaperäistä. Hahmojen toiminta on vähäeleistä, mutta jokainen pienikin liikahdus, katse ja kosketus on intensiivinen, vangitseva. Niin Sukupuussa kuin monissa muissakin Poliakoffin tuotoksissa luodaan kiehtova ja kaunis suhde menneisyyteen. Kaikkein tutuimmastakin voi kertoa huikaisevan tarinan. Kaikkein läheisimmissäkin ja arkisimmissakin ihmisissä on hitunen mystiikkaa ja paljon intohimoa.

Mahtaako Teemalta olla luvassa Poliakoffin "Shooting the Past" -sarjaa? Sekin olisi hienoa saada ruutuun, vaikka voihan olla, että se on äskettäin esitetty niin, etten itse ole sitä huomannut.

minnapa

Todellakin, Sukupuu on Elämys. Sarjan jälkeen löytää itsensä helposti googlaamasta 'sukututkimus'.

Onko tämä muuten uusinta vai Suomen ensi-ilta, sillä Sukupuuhan on jo kymmenen vuoden takaa?

Perfect Past

"Shooting the Past" -sarja (Valokuvien vangit) on näytetty Suomessa kauan sitten samoin kuin "Perfect Strangers" (Sukupuu). Jostain syystä tuota edellä mainittua ei saada millään uusintaan, vaikka toivottu on. Onneksi saatiin nämä muut Poliakoffit tv-viikon kohokohdaksi.

Claridge

Poliakoffit uusitaan näköjään sunnuntaisin keskiyöllä, vaikkei sitä erikseen mainosteta. Monelta jää nämäkin helmet näkemättä, kun keskiviikonkin lähetysaika on niin myöhäinen.

Teeman tuijottaja

Näitä Sukupuun osiako ei siis pääse katselemaan Teemalta?
Se kun antaisi aikaisemmin nukkumaan menevällekin mahdollisuuden katsoa tällaisenkin laatusarjan, koska nauhoittavaa dixiboxia yms. ei ole.

Anonyymi

Kiitos todellakin Sukupuun esittämisestä! Olen nähnyt tämän ilman tekstityksiä, nyt odotan pääseväni nautiskelemaan aiempaa täydemmästä ymmärtämisestä tekstityksen kanssa. Mahtava sarja ja erityisesti mahtava Michael Gambon ja Matthew Macfadyen! Kaksi lempinäyttelijääni samalla kertaa.

Jonna

Perfect Past kirjoitti:
"Shooting the Past" -sarja (Valokuvien vangit) on näytetty Suomessa kauan sitten samoin kuin "Perfect Strangers" (Sukupuu). Jostain syystä tuota edellä mainittua ei saada millään uusintaan, vaikka toivottu on. Onneksi saatiin nämä muut Poliakoffit tv-viikon kohokohdaksi.

Juuri niin! Luulin jo tätä Valokuvien vangit -elokuvaksi, mutta ei sitten ollutkaan. HARMI!!! Mistähän tuon loistavan leffan saisi? Tais olla silloin aikoinaan 2-osainen minisarja...

YLE Teema

Teeman tuijottaja kirjoitti:
Näitä Sukupuun osiako ei siis pääse katselemaan Teemalta?

Sukupuun osat voi katsoa YLE Areenassa viikon ajan ensilähetyksestä, sunnuntaisen tv-uusinnan lisäksi.

YLE Teema

Moni on kaipaillut Teeman Poliakoff-sarjaan myös kolmiosaista draamaa Shooting the Past eli Valokuvien vangit. Valitettavasti se ei nyt ollut saatavilla. BBC:n julkaisema dvd on kyllä edelleen myynnissä.

Anonyymi

Tämä sarja työntyi aikanaan suoraan alitajuntaan - sarjan nimen ja tekijän unohdin tosin saman tien. Tuntui todella hyvältä törmätä sarjaan uudestaan Areenassa, varsinkin kun sarja ei tunnu menettäneen hohtoaan ajan myötä, niin kuin usein nuoruuden suosikeille tuntuu käyvän.

IPad/YLE areena fani

Kiehtova sarja - eräs niistä, jotka eivät heti unohdu, erilainen, mystinen, täysin ennalta arvaamaton. Jättää katsojan ikävöimään lisää.
Jopa bussimatka Turusta Helsinkiin kului kuin siivillä IPadistä kyseistä sarjaa seuraten. Harmi vaan tuo Flash Playerin puute - kaikki ohjelmat eivät näy IPadistä.

Petja Jäppinen

Jostakin syystä tätä ei löytynyt Areenasta.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook