YLE Teema

 

Suomen Marsalkka (7)

Julkaistu maanantaina 17.09.2012 7 kommenttia 113 suositusta

 TV1 sunnuntai 7.10. klo 19.00

Elokuva Suomen Marsalkka esitetään Helsingissä Rakkautta ja anarkiaa -elokuvajuhlilla perjantaina 28.9. kello 20. Samaan aikaan elokuva lähetetään Yle Areenassa, ja sen jälkeen sen voi katsoa Areenassa 30 päivän ajan. Tv-ensi-ilta on Teemalla lauantaina 6.10. kello 21, ja elokuva uusitaan TV1:ssä ja TV Finlandissa sunnuntaina 7.10. kello 19.

Suomen Marsalkka on kenialais-suomalais-virolainen yhteistuotanto Gustaf Mannerheimin elämäntarinasta. Afrikkalaiseen tarinankerrontaperinteeseen pohjautuva elokuva kertoo sotilaasta, josta tuli suuri sankari, mutta joka joutui luopumaan samalla elämän tärkeimmästä asiasta: rakkaudesta.

Kauan aikaa sitten eli mies nimeltään Gustaf Mannerheim. Hänet tunnetaan paremmin Suomen marsalkkana.

Gustaf sai tämän arvonimen rohkeudestaan sotilasmiehenä. Niin kuin pienet kansat aina, tämäkin kansa tarvitsi sankaria. Gustaf oli kansansa todellinen sankari; rohkea, kunnianhimoinen ja menestyvä.Hän taisteli pienen kotimaansa vapaudesta ja itsenäisyyden säilyttämisestä.

Mutta mitä asioita sankarin on uhrattava? Miten voi elää normaalia elämää, jos kansa tarvitsee sankariaan enemmän kuin tämän perhe? Gustafista tuli maansa rakastetuin henkilö ja kaikkien aikojen suurin sotilas, mutta hän menetti kaikkein tärkeimmän asian elämässään: rakkauden.

Suomen marsalkka on tarina erityisestä miehestä suuren legendan takana; miehestä, joka kaipasi tavallista elämää, rakkautta ja rauhaa. Mutta kuten me kaikki tiedämme, elämä on kuin vuoristo – siinä on ylämäkiä ja alamäkiä.

Lisätietoa ohjelmasta

(The Marshal of Finland, Suomi/Viro/Kenia 2012) O:

Suosittele113 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Operaatio Mannerheim

Kuusiosaisessa sarjassa seurataan ainutlaatuisen Suomen marsalkka -elokuvan välillä kaoottisiakin tekovaiheita. Sarja esitetään Teemalla kuutena peräkkäisenä päivänä ennen itse elokuvan televisioensi-iltaa.

Lataa Suomen Marsalkan juliste itsellesi

Kirsi Kukkuraisen suunnitteleman Suomen Marsalkka -elokuvajulisteen voi ladata vapaasti käyttöönsä!

Kommentit

Anonyymi

Seuraavaksi Marski Salkkareiden castingilla? "Ismo" pääosissa ja Taalasmaan Seposta saisi vaikka hyvän Kyösti Kallion.

Anonyymi

Hyvä Erkko & co!

Kunnioitan rohkeuttanne ja ehdottomasti puolustan tätä hanketta/elokuvaa. On se todellakin kumma että yhtä ihmistä pitää glorifioida tällä tavalla... aivan kuin Mannerheim olisi jokin koskematon ikoni. Luulin että meillä ei harrasteta henkilöpalvontaa mutta taidan olla sittenkin väärässä? Koulun historiantunneillakin (80-90 -luvuilla) esiteltiin marski yksipuolisesti sotasankarina. Toki hänen peräänantamaton asenteensa luo uskoa itsenäisen, vapaan Suomen puolesta niin että meistä ei tullut kommunistista neuvosto-Suomea. Hän on kuitenkin vain maamme historiaan merkittävästi vaikuttanut henkilö!

Juurikin sen vuoksi luulisi että on jo syntynyt riittävän monta sukupolvea jotta aihetta voidaan käsitellä muutenkin kuin autenttisuutta tavoitellen. Ihmettelen näitä kansalaisia ja toimittajia jotka "totisina torvensoittajina" lyttäävät koko hankkeen. Aivan kuin heitä olisi henkilökohtaisella tasolla loukattu. Juuri tyypillistä suomalaista toimintaa -- naurettavaa!

Hyvä että meillä on olemassa edes joitankin avarammin ajattelevia henkilöitä jotka pystyvät tuomaan tuoretta lähestymiskulmaa näin vaikeisiin aiheisiin.

Anonyymi

Mistä ihmeestä tänne Suomeen sikiää näitä minäminä-narsisti-"dokumentaristi"-(pikku)miehiä a la erkko lyytinen ja arto halonen. Ne tekevät dokumentteja itsestään??? Kun vertaa näitten poikain tekeleitä suomalaisten NAIS-dokumentaristien - esim. Pirjo Honkasalo ja Kiti Luostarinen - taideteoksiin, näkee selvästi laatu- ja kypsyyserot. Ne kertovat muista ihmisistä, kuin minäitsestä. Erkko-pojalle voisi suositella seuraavaksi dokkaria Napoleonista. Sehän voisi itse näytellä pääosaa, niin tulisi kaksi kärpästä (niitä mitättömiä, jotka pyörivät p....ssa) yhdellä iskulla!!! Eikä maksa paljon. Onnea uudelle ekshibitiomatkalle, mutta omin rahoin - kiitos!

Anonyymi

Hatunnosto riskinotosta, viimeistään dokumenttisarja nähneenä voi sanoa, että kyllä kannatti. Paskaa sataa varmasti niskaan.

Anonyymi

"Suomen Marsalkka". En nähnyt aiheeseen liittyneitä dokumentteja, mutta itse tuotos oli käsittämättömän luokaton floppi. Minua ei häirinnyt näkökulma sinänsä, ei esittäjien ihonväri eikä "arka" aihe, vaan tekijöiden likimain täydellinen ammattitaidottomuus kaikilla sektoreilla. En usko, että YLE olisi suostunut esittämään tämän tasoista "elokuvaa" kanavillaan, ellei olisi ollut itse tuottajana. Tunsin itseni aikavarkauden uhriksi sitä katsoessani. Kaiken kohun jälkeen - hävettävää vedätystä.

Anonyymi

Mannerheim oli kova jätkä. Ensin se hankki Suomelle itsenäisyyden 1917-18. Sitten hän pelasti sen 1939-1945. Ja nämä YLEn kommarit haluaa mustamaalata koko jutun. Mieluummin lopetetaan YLE ja siirrytään oikeaan markkinatalouteen tiedotuksessa. Alas YLEvero ja jokainen maksaa siitä mitä haluaa!!!

Anonyymi

ei toi ohjaaja ole edes suomen kansalainen, sen takia vituilee manskulle


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook