YLE Teema

 

Kulttuuridokumentti

Suuri Modigliani-huijaus

Julkaistu tiistaina 08.11.2011 1 kommenttia 177 suositusta

maanantai 19.8. klo 20.00

Dokumentti Suuri Modigliani-huijaus on huima tosielämän veijaritarina kolmesta nuoresta italialaisesta kaveruksesta, jotka keksivät hyvän pikku jekun ja aiheuttivat suuren kansainvälisen taideskandaalin. Vuonna 1984 Livornon keskustaa halkovan kanaalin pohjamudasta löytyi kaupungin suuren taiteilijan Amedeo Modiglianin (1884-1920) veistämä patsas. Legendan mukaan turhautunut taiteilija oli heittänyt ensimmäiset patsaskokeilunsa kanaalin pohjalle. Kaupunkilaiset menivät onnesta sekaisin.

Sitten löytyi toinen patsas! Kaverikolmikko oli pudottanut itse veistämänsä patsaan kanaaliin - mutta vain yhden. Taideväki ylisti löytyneitä mestariteoksia lennokkain sanakääntein, tutkijat totesivat ne aidoiksi, mutta keppostelijat itse eivät tienneet mitä ajatella… Ja kun he päättivät kertoa kaiken, kukaan ei uskonut heitä.

Dokumentti on esitetty ensi kertaa Teemalauantaissa 19.11.2011

Lisätietoa ohjelmasta

Suuri Modigliani-huijaus (Modigliani’s genuine fake heads), Italia 2011. Ohjaus Giovanni Donfrancesco.

Suosittele177 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Italia, ota tai jätä

Italian poliittinen kaaos, jätekasat, korruptio, velkakriisi, ja mafia rytmittävät dokumentin tekijäparin tutkimusmatkaa Italiassa: jäädäkö vai lähteä? Matkaa kamalassa ja ihanassa maassa Luca ja Gustav tekevät tietysti vanhalla Fiat 500:lla.

Italian puutarhoissa

Puutarhasarjoistaan tunnettu Monty Don johdattaa neliosaisessa sarjassa katsojat läpi Italian upeimpien ja tunnetuimpien puutarhojen mm. Roomassa, Firenzessä, Napolissa ja Maggiorejärvellä.

Kommentit

Anonyymi

Taitaa olla italialainen dokumentti, joten englanninkielinen nimi ei ole alkuperäisnimi.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook