YLE Teema

 

Perjantain Kino

Taking Woodstock (12)

Julkaistu maanantaina 12.08.2013 0 kommenttia 48 suositusta

"An Aquarian Exposition: 3 Days of Peace & Music!"

perjantai 27.9. klo 21.00

Ang Leen ohjaamassa hyväntuulisessa komediassa muistellaan rockin, rauhan ja rakkauden kesää 1969. Sinä kesänä kaksi ihmistä astui ensi kertaa Kuun pinnalle ja yli puoli miljoonaa ihmistä kerääntyi Woodstockin festivaalille nauttimaan vapaudesta, rauhasta, musiikista ja muista nautintoaineista. Taking Woodstock kertoo yhden nuoren miehen vapautumisesta Woodstockin liepeillä. Elokuva sai ensi-iltansa Woodstock-festivaalin 40-vuotisjuhlinnan aikaan vuonna 2009. Se perustuu Elliot Tiberin muistelmiin.

Kesällä 1969 Elliot näivettyy töissä vanhempiensa omistamassa rähjääntyvässä pikku motellissa Bethelissä, noin 150 kilometriä New Yorkista pohjoiseen. Aika on pysähtynyt. Sitten Eliott saa kuulla, että lähistölle suunnitellulta rock-konsertilta on evätty luvat. Hän lähtee apuun, etsii festivaalille paikan ja tarjoaa motellin tiloja festivaalin hermokeskukseksi... Yhtäkkiä Elliot on keskellä kaikkien aikojen suurimman, villeimmän ja kaoottisimman rockfestivaalin järjestelyjä. Woodstock-festivaali tuo seksuaalisen vapautumisen ja hippiaatteen tuppukylään. Mikään ei sen jälkeen ole entisellään - ainakaan Elliotin omassa elämässä.

Elokuvan pääosaa esittää Demetri Martin. Muissa tärkeissä rooleissa ovat Imelda Staunton, Henry Goodman, Liev Schreiber, Jonathan Groff, Eugene Levy, Emile Hirsch ja Paul Dano.

Taking Woodstock -elokuvan ensiesitys Teemalla oli Woodstockin rockfestivaalille omistetussa Teemalauantaissa 1.6.2013.

Lisätietoa ohjelmasta

Taking Woodstock, Yhdysvallat 2009. O: Ang Lee N: Demetri Martin, Imelda Staunton, Henry Goodman, Liev Schreiber, Jonathan Groff, Eugene Levy, Emile Hirsch, Paul Dano.

Suosittele48 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Bergmanin videot

Uudessa kuusiosaisessa tv-sarjassa kuuluisat elokuvantekijät eri puolilta maailmaa perehtyvät Ingmar Bergmanin 1711 vhs-kasetin kokoelmaan, puhuvat suhteestaan Bergmaniin sekä pohtivat elokuvien tekemisen ja elämän peruskysymyksiä.

28.9. Teemalauantai: Sankaritoimittajia

Teemaillan sankareita ovat lehtimiehet ja -naiset: Watergate-skandaalin paljastaneet Bob Woodward ja Carl Bernstein Oscar-palkitussa elokuvassa Presidentin miehet sekä The New York Timesin toimitus dokumenttielokuvassa Etusivu uusiksi.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook