YLE Teema

 

Tekijänä Jari Hanska

Julkaistu keskiviikkona 28.08.2013 0 kommenttia 93 suositusta

sunnuntai 20.10. klo 20.00

"Noukin tällä hetkellä rusinoita pullasta. Teen sellaisia juttuja, ettei tarvitse tehdä kompromisseja."

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kiinnostaa dokumenttiteatterin tekijää ja Voima-lehden vt. päätoimittajaa Jari Hanskaa. Uteliaskin hän on. Hanska toimi presidentinvaaleissa ehdokas Pekka Haaviston avustajana. "Ajattelin, että vain kerran kuudessa vuodessa tulee eteen tällainen mahdollisuus, että näkee Suomen suurimmat vaaliponnistelut läheltä."

Jari Hanska, 30v, on kotoisin Porvoosta. Teatterikärpänen puri jo koulussa - ja urheilu kiinnosti. Teatteri jäi yläasteella, mutta kilpasoutu vei isän innoittamana lukioiän kynnykselle asti olympiavoittaja-Karppisen kuuluisassa seurassa, Nesteen Soutajissa.

Sitten piti valita: joko soutu tai myös muu. Myös muu voitti. Mieli teki maailmalle, ja tie vei poliittista historiaa lukemaan. Opintojen oheen sukeutui työpaikkoja niin viestintätoimistossa kuin pelastuslaitoksella. Myös teatteri putkahti takaisin kuvioihin. Opiskelijapoika kavereineen haki huvikseen Helsingin maineikkaaseen Ylioppilasteatteriin. Ja pääsi.

Loppu on suomalaisen dokumenttiteatterin historiaa. Jari Hanska tutustui ohjaaja Susanna Kupariseen ja syntyi luova työpari, joka tunnetaan Kuparisen ohjaamista Valtuusto - ja Eduskunta -näytelmistä; Jari tosin enemmän muikeasta Pekka Korpis-hahmostaan kuin taustoitus- ja käsikirjoitustyöstään.
Tekijänä -ohjelmassa seurataan Helsingin Kalliossa asuvan ja työskentelevän Jarin vauhdikasta työpäivää. Ensimmäinen Jarin päätoimittama Voima-lehti on menossa painoon ja Kansallisteatterissa harjoitellaan Esa Leskisen ohjaamaa näytelmää Neljäs tie.

Jari on tämän Suomen talouspoliittista historiaa kartoittavan esityksen yksi taustoittaja. Ensi-iltaan on vain reilu viikko. Ja kuntosalillekin pitää ehtiä.
Eduskunta 2:n työryhmä sai muuten keväällä tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon. Ja myös Susanna Kuparinen työskentelee Voima-lehdessä.

Tekijänä Jari Hanska on ohjannut Jaana Semeri ja tuottanut Marjaana Mykkänen.

Löydä lisää:

teatteri, Jari Hanska
Suosittele93 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Neljäs tie

Neljäs tie on komedia suomalaisesta demokratiasta. Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen Kansallisteatteriin kirjoittamassa näytelmässä käydään läpi Suomen talouspoliittista historiaa kansalaissodasta nykypäivään. Teemalla nähtävän tv-version on ohjannut Atro Lahtela.

Tekijänä teatterilaiset

Syksyllä 2013 Teema viettää teatterisyksyä. Tekijänä-sarjan viidessä jaksossa seurataan nuorten teatterilaisten arkipäivää.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook