YLE Teema

 

Torstain Kino

Vapaus, rakkaus (K15)

Julkaistu tiistaina 22.06.2010 0 kommenttia 240 suositusta

torstai 9.9. klo 21.45

Samaan aikaan kun neuvostotankit kukistavat verisesti kansannousua Budapestissa vuonna 1956, Unkarin vesipallojoukkue kohtaa Neuvostoliiton Melbournen olympialaisissa. Tuloksena on yksi olympialaisten historian kiihkeimmistä ja symboliikalla ladatuimmista urheiluotteluista sekä kaikkien aikojen verisin vesipallo-ottelu.

Tositapahtumiin perustuvan unkarilaisen Vapaus, rakkaus -elokuvan on ohjannut Krisztina Goda. Alkuperäisen käsikirjoituksen teki Soittorasia- ja Basic Instinct -elokuvilla maailmankuuluksi tullut unkarilaissyntyinen Hollywood-käsikirjoittaja Joe Eszterhas.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Szabadság, Szerelem, Unkari 2005. Ohjaus: Krisztina Goda. Pääosissa: Ivan Fenyo, Kata Dobo, Sandor Csanyi, Karoly Gesztesi ja Ildiko Bansagi.

Suosittele240 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

11.2. Teemalauantai: Sarjakuva & animaatio

Teemailta on omistettu sarjakuvalle ja animaatiolle poikkeusolojen ja vakavien asioiden kuvaajana. Dokumenttina nähdään Sarjakuva sodassa, illan elokuva on Marjane Satrapin oman sarjakuvaromaaninsa pohjalta tekemä erinomainen animaatioelokuva Persepolis (12).

Waltz with Bashir (16)

Ari Folmanin palkittu, omakohtainen animaatioelokuva vuoden 1982 Libanonin sodasta ja sen kokonaiseen israelilaiseen sukupolveen jättämistä syvistä jäljistä. 

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook