YLE Teema

 

Perjantain Kino

Venus (12)

Julkaistu perjantaina 01.06.2012 0 kommenttia 145 suositusta

perjantai 28.12. klo 22.30

Hanif Kureishin käsikirjoittama humaani ja kirpeä komedia Venus on näyttelijä Peter O'Toolen juhlaa. Elokuvan on ohjannut Notting Hillistä tunnettu Roger Michell, ja O'Toolen lisäksi pääosissa ovat Jodie Whittaker, Leslie Phillips ja Vanessa Redgrave. Elokuva kertoo vanhan miehen ja nuoren naisen epätavallisesta ja epäsovinnaisesta suhteesta.

Kahden lontoolaisen veteraaninäyttelijän elämä mullistuu, kun toisen nuori sukulaistyttö saapuu kaupunkiin. Tyttö on huonosti käyttäytyvä ja sivistymätön, mutta hänen ja Mauricen välille alkaa kehittyä ystävyys, joka antaa kummallekin paljon. Tytön nuoruus ja oikullisuus on eliksiiriä Mauricille, joka puolestaan voi vihkiä tytön kulttuurin salaisuuksiin. Mutta miten pitkälle ystävyys voi mennä, ja kenen ehdoilla?

Kureishin ja Michellin edellinen yhteistyö Tyttären talossa (The Mother) kuvasi toista, vielä paljon suurempaa tabua: vanhan naisen ja nuoren miehen seksisuhdetta.

Elokuvan mainoslause kuuluu: "Sukupolvensa kiitetyin näyttelijä elämänsä roolissa." O'Toole sai tuosta roolista Oscar-ehdokkuuden.

Lisätietoa ohjelmasta

Venus, Britannia 2006. O: Roger Michell. N: Peter O'Toole, Leslie Phillips, Jodie Whittaker, Richard Griffiths, Vanessa Redgrave. (12)

Suosittele145 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Carlos, shakaali (16)

Olivier Assayasin ohjaama kuusiosainen draamasarja maailman etsityimmän rikollisen, terroristi Carlosin noususta ja tuhosta. Nyt kahtena peräkkäisenä iltana uusittavaa sarjaa on esitetty myös elokuvateattereissa ylistävien arvostelujen kera.

Sudenpesä (16)

Ohjaaja Martin Scorsese sekä näyttelijät Robert De Niro ja Harvey Keitel tekivät kaikki läpimurtonsa amerikanitalialaisista pikkurikollisista 1970-luvun alun New Yorkissa kertovassa mestariteoksessa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook