YLE Teema

 

Viden om: Tulevaisuuden kalaherkut

Julkaistu sunnuntaina 29.05.2011 0 kommenttia 142 suositusta

torstai 2.6. klo 20, uusinta la klo 16.20

Toimittaja Line Friis tutkii tulevaisuuden kalaherkkuja (Viden Om: Vilde fisk til fremtiden). Hän selvittää, kuinka luonnonkalakantoja suojellaan, jotta tulevaisuudessa olisi tarjolla terveellistä ja herkullista kalaa ruokapöytään.

Villejä kalakantoja pyritään suojelemaan muun muassa keinotekoisesti kasvatetuilla ja geenimanipuloiduilla ruokakaloilla. Line Friis kokeilee muun muassa sähkön avulla luonnonlohen kalastusta ja tutustuu myös tutkimukseen, joka selvittää, mikä on ankeriaan ja lohen sekä sushin syöjien lempikalan, sinieväisen tonnikalan, dna-koodi. Kalleimman sammen mädin satojen eurojen kilohinta motivoi tähän. Ohjelmassa Friis pääsee maistamaan aitoa kaviaaria.

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto DR, Tanska.

Löydä lisää:

tulevaisuus, kalastus
Suosittele142 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Viden om: Tulevaisuuden kalastusteknologiaa

Kalastajilla on vuosien ajan ollut ongelmana sivusaalis, mutta täsmäkalastuksella voidaan ei-toivottujen kalojen määrä minimoida. Mitä täsmäkalastus tarkoittaa ja minkälaista teknologiaa se käyttää?

Huippututkijat

Huippututkijat on vuonna 2008 valmistunut tiededokumenttisarja, jossa irlantilaistiedemiehet esittelevät tieteen uusia saavutuksia.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook