Katkolle: ”Häätö uhkaa seuraavaksi”

Julkaistu maanantaina 04.10.2010 5 177

Kolmekymppinen Marc juo itsensä aina sammumispisteeseen.

TV1 perjantaisin 8.10. alkaen klo 21.00

”Ihmiset ei oikein tajua mihin se voi viedä, jos on taipumusta alkoholismiin.” Marc tietää.

29-vuotias Marc on juonut viimeksi kuluneen kymmenen vuoden ajan ja reippaasti. Joka kerta niin paljon, että mies sammuu.

Sosiaalinen elämä rajoittuu lähi-Siwan nurkille, jossa kaveripiirinä on neli-viisikymppiset ”spurgut”. Selvin päin Marc ei osaa kavereitaan tavata.

Dokaamisen jälkeen on syötävä lääkkeitä, mutta krapulassa Marcilla ei ole pää kipeä eikä koskaan oksentele.

”Ihmettelen miten toisilla darraa krapulassa. Morkkis riippuu siitä mitä on tehnyt. Jos on pysynyt himassa, niin siinä ei ehdi mokailla – paitsi jos on soitellut naapureiden ovikelloja.”

 

Uuden elämän alkuun

Ryyppämisen Marc on yrittänyt lopettaa useita kertoja – tuloksetta. Nyt hän on mukana TV1:n Katkolle-sarjassa, jossa yhdeksän eri-ikäistä suomalaista hakeutuu kolmen viikon päihdekuntoutukseen.

”Tarkoitus on irtaantua kalsarikännistä himassa ja naapurin kanssa juopottelusta.. Vaikka se on välillä hauskaa, se on aika ykstoikkoista.”

”Oon ollut samassa pisteessä viimeiset kuusi vuotta. Elämä ei ole liikkunut oikein mihinkään suuntaan. Rupesin järkkäilemään uudenlaist elämäntyylii.”

 

Kuinka moni lopettaa?

Katkolle-sarjan päähenkilöiden elämäntarinat ovat monenkirjavia kuten myös juomatavat.

11 osainen sarja näyttää, mitä mitä päihdehoito saa osallistujissa aikaan? Kuinka moni osallistujista loppujen lopuksi raitistuu?

Metsän keskellä sijaitsevalla klinikalla osallistujat joutuvat ensimmäistä kertaa kohtaamaan oman päihdeongelmansa.

He kertovat omin sanoin, miten päihteet ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä ja joutuvat kuulemaan, mitä mieltä asiasta ovat heidän läheisensä.

Osallistujia tukevat koulutettu hoitohenkilökunta, oma lääkäri ja tarkka hoitosuunnitelma. Hoitoon kuuluvat jokapäiväiset hoitoringit, missä kukin osallistuja käy vuorollaan läpi omaa päihdehistoriaansa sekä päihteiden hyviä ja huonoja vaikutuksia.

 

Lisää Katkolle-sarjasta ja päähenkilöistä

 

Suosittele177 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

maanantaina 08.11.2010

Hienoa, että on tällainen ohjelma, ja hienoa, että joku on uskaltautunut tähän ohjelmaan. voitte vaikuttaa toivottavasti niin että monikin alkaisi miettiä omaa tilannettaan ja toivottavasti oma esimerkkinne vielä estää muutamia joutumasta näin pitkälle. mullakin on kaverina alkoholisti, alkuun sitä ei ymmärrä mistä kaikki johtuu, salaperäinen sairaus, mikä se on ? sitten kun se selviää itselle, minulle, että suurin piirtein kaikki ongelmat johtuvat alkoholista tai osittain, terveysongelmat, avioero, lapset ei halua tavata, hänen vanhempansa, isäkin on alkoholisti, väkivaltaisuus,.... erakoituminen.... liian paljon kestettävää ja tekemistä yhdelle ihmiselle.
alkuun jaksoin huolehtia ja näin aika paljon vaivaa, nykyään ajattelen, kuten siinä AA- lauseessa, teen sen minkä voin (tai olen tehnyt) ja ymmärrän, etten voi mitään ihan kaikelle,

Toivotan onnea ja toivon että menestytte ja saatte elämänne takaisin

t Piiko

maanantaina 15.11.2010

Hyvä että tämänkaltaisia ohjelmia tehdään. Itse olen absolutisti, mutta tiedän mitä on elää perheessä jossa jompi kumpi vanhemmista juo. Ja sellainen jättää aina jälkensä niin perheenjäseniin kuin itse alkoholistiin. On ilo huomata että ihmiset tahtovat muuttaa elämäänsä ja tahtovat irtaantua alkoholin tuomasta tyhjästä elämästä. Voimia kaikille päihteiden kanssa taisteleville ja heidän omaisilleen!

perjantaina 26.11.2010

Hienoa, että Yle on tehnyt tämän ohjelman.
Olisi vielä hyvä, jos tästä jaksosta on joku onnistunut muuttamaan elämäänsä. Mitenkähän tänään kesken jättänyt Susanne pärjää elämässään? Olisiko näistä selviytymisistä mahdollista saada tietää.

keskiviikkona 14.12.2011

olisi kivaa jos tekisitte sarjaan jatkoa ja siinä näytettäisii ja kerrottasiin miten nämä henkilöt on pärjänneet.,,,ja miten heillä nyt menee.. :) hieno ohjelma!

sunnuntaina 01.01.2012

marc ei leiki.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä