Danny – viihdemaratonin loppusuora

Julkaistu tiistaina 08.04.2014 2 4

Konsertissa kuullaan Dannyn suosituimmat kappaleet. 

TV1 perjantaina 18.4.2014 klo 19.15 - 20.30

Yle Areenassa 30 päivää

Dannyn eli Ilkka Lipsasen menestyksekäs viihdyttäjän ura alkoi 50 vuotta sitten East Virginiasta. Taival viihdetaiteilijana on uraauurtava, sillä Suomen viihdebisnes on kehittynyt Iso D:n uran myötä.

 

Hittilistan ennätys

Matkan varrelle on mahtunut suuria hittejä ja kiertueita, televisioesiintymisiä ja konsertteja, elokuvia ja musiikin alan vastuutehtäviä.

Vuonna 1968 Dannyllä oli yhteensä yhdeksän hittiä samaan aikaan Top 100-listalla. "Tuulensuojaan" oli listoilla yhteensä 126 viikkoa, joka on edelleen ennätys Suomessa.

Dannyn pitkän laulajan uran ohella hän on kasvattanut Suomeen kokonaisen viihdyttäjien armeijan, kun hänen palkkalistoillaan on ollut suuri joukko eturivin artisteja.

Tunnettua on, että Danny-show'hun esiintyjäksi pestaaminen tarkoitti monelle nuorelle artistille viihdealan koulutusta, jollaista Suomessa ei vielä tuolloin muuten ollut tarjolla.

Vuonna 2002 Danny sai musiikkineuvoksen arvonimen tunnustuksena musiikillisista saavutuksistaan.

 

Juhlakiertueen konserttitaltiointi

Danny juhli uraansa pitkällä kiertueella. Konsertti Danny – viihdemaratonin loppusuora on taltioitu marraskuussa 2013 Finlandia-talossa.

Konsertti on läpileikkaus Dannyn koko pitkästä urasta. Huomionosoituksena yhdelle esikuvistaan konsertti sisältää Elvis-potpurin, joka kuvastaa Dannyn kulkemaa musiikillista tietä.

Dannyn kanssa konsertissa esiintyvät D'Voices, Katja Lukin ja Varpu Virta sekä Step-Up Ladies -tanssiryhmä ja Aikamiehet-kuoro. Orkesterina soittaa Pop Korn -yhtye.

Tuotanto: Yle Kulttuuri ja viihde, 2014.

 

Suosittele4 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 18.04.2014

Hyvä Danny! Siinä mallia muillekin.

perjantaina 18.04.2014

Kiitos Danny! Hieno, tyylikäs ja koskettava konsertti!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä