Hae YLEstä:
YleQ
Etusivu
Ohjelmat a - ö
Ohjelmakaavio
Musiikki
Kuuntele
Lataa ohjelma
Toimitus
Tapahtumat
Pop-Uutiset
YLE Uutiset
YLE Radio
Syvä Ajatus
22.04.2009 YleQ päättyy Täydenkuun viikonloppuun 16.–17.9.2006
YleQ Kino Kangassalo. Olli Kangassalo, kuva: Seppo Sarkkinen.
Kino Kangassalo
joka toinen lauantai klo 16 - 18
(uusinta sunnuntaisin klo 9 - 11)


Radiosta puuttuu enää kuva! Ohjelman ensimmäisellä tunnilla elokuvamakasiini ja toisella tunnilla yhteen teemaan keskittyvä osuus.
puhe
Kino Kangassalo haastattelee tekijöitä, kokijoita ja asiantuntijoita, arvostelee niin ensi-illat kuin arvostelijatkin ja käsittelee dvd-julkaisuja. Kino Kangassalo -ohjelman blogi. Ohjelmassa mukana Jonni Roos ja Arvostelun ulkopuolella -palsta. Toimittajina Olli Kangassalo ja Mika Niva.
Kino Kangassalo 5.8.

Minna Santakari, kuva Mika Niva Helsinki elokuvatähtenä

Elokuvatähtinä loistavat henkilöiden lisäksi myös paikat. Varsinkin vanhoista elokuvista on kiva bongata miten ympäristöt ja paikat ovat vuosien saatossa muuttuneet. Ja miksei myös uudemmista, sillä varsinkin Helsinki muuttuu kovaa vauhtia. Kino Kangassalossa puhutaan oikean kuvauspaikan löytämisestä, studion ulkopuolella filmaamisen vaikeudesta ja Helsingistä elokuvatähtenä.

Mika Nivan vieraaksi keskelle Helsinkiä, eräälle historialliselle kuvauspaikalle saapuu elokuvalavastaja Minna Santakari, joka on ollut mukana kirjoittamassa helsinki-aiheista elokuvakirjaa "Asuuko neiti Töölössä" ja voittanut Jussi-patsaita myös Helsinkiin tehdyillä lavasteilla. Keskustelussa mukana myös ohjaajat Aki Kaurismäki ja Aku Louhimies.
9/11 elokuvissa

Hollywoodin reagointi 9/11-terrori-iskuihin tuli aluksi Bushia vastustavien tähtinäyttelijöiden, (kuten Sean Penn ja Susan Sarandon) taholta. Kohudokumentaristi Michael Moore teki 2004 Fahrenheit 911 –dokumenttielokuvansa, joka syyllisti Bushin hallintoa terrorismin vastaisen sodan lietsomisesta. Vaikka tuosta väitteestä ovat lähes kaikki samaa mieltä, Mooren dokumentti on saanut jälkikäteen kovaa kritiikkiä faktojen vääristelystä.

Nyt Universal –studion tuottama United 93 aloittaa Hollywoodin fiktio-elokuvien 9/11-aallon. Tositapahtumia mahdollisimman tarkkaan dramatisoiva elokuva kertoo kaapatusta lentokoneesta, joka ei osunut maaliinsa matkustajien kapinan ansiosta. Kino Kangassalon kakkostunnilla kuullaan, mitä ohjaaja Paul Greengrass, näyttelijät ja uhrien omaiset kertoivat Cannesin elokuvajuhlilla arkaan, lähes pyhäksi julistettuun aiheeseen tarttumisesta.

Muualla maailmassa 9/11–aihe on jo tuottanut varsin tasokkaan lyhyt elokuvien kokoelman 11´09´01, joka vilisee nimekkäitä ohjaajia (Sean Pennistä ja Ken Loachista Alejandro Gonzalez Inarrituun). Myös Michael Winterbottom on ohjannut vuosi sitten elokuvan Tie Guantanamoon, jossa kerrotaan terrorismin vastaisen sodan syyttömistä uhreista. Ja Oliver Stonen iso Hollywood tuotanto World Trade Center on tulossa ensi-iltaan.
103,7 Mhz
» Kino Kangassalo
Kino Kangassalo 24.6.

Kino Kangassalo 10.6.

Kino Kangassalo 27.5.

Kino Kangassalo 2.9.

Kino Kangassalo 19.8.

Kino Kangassalo 5.8.

Lähetä palautetta

» Viikon ensi-iltaelokuvat
» Jonni Roosin Arvostelun ulkopuolella
» Kino Kangassalo -ohjelman blogi
» Kuuntele Kino Kangassalon juttuja mp3-äänenä
» Kirjallisuusohjelma Peltirumpu
Kuuntele