yle.fi

Jaksot

1. jakso 24.12. klo 19.05 Keimo ja Kulkuri

5-osaisen Lemmikit esittää -sarjan ensimmäisessä jaksossa seurataan, miten valjakkokoirien Keimon ja Kulkurin paluu lapsuudenkotiin onnistuu.

Koiraveljekset Keimo ja Kulkuri ovat olleet viisi vuotta poissa lapsuudenkodistaan Lapista. Huskyt ovat eläneet etelässä, mutta nyt ne etsivät uutta kotia ja niiden toivotaan voivan palata kotitilalleen valjakkokoiriksi. Huskytilan isäntä tutustuu koiraveljeksiin. Keimo on sosiaalinen ja valmis valjakkoihin, mutta Kulkuri on epäluuloinen. Sen on totuteltava Lapin koirien elämään ja löydettävä paikkansa laumassa. Miten käy, kun Keimo ja Kulkuri valjastetaan valjakkoon?
> Lue lisää

2. jakso 25.12. klo 19.05 Dolli –löytökoira Tallinnasta

Tallinnalaisen löytökoira Dollin taustoista ei ole täyttä varmuutta, mutta ainakin sillä on kultainen luonne ja kova tarve löytää pysyvä koti. Onni potkaisee ja Dolli saa mahdollisuuden uuteen elämään Suomessa. Kotiutuminen eläinrakkaaseen perheeseen ei kuitenkaan suju ihan ongelmitta. Vauhtia ja kiperiä tilanteita riittää, kun Dolli selvittää asemaansa perheen jäsenten, toisen koiran, kanin ja lintujen kanssa.
> Lue lisää

3. jakso 26.12. klo 19.10 Citykoiran syysvaellus

Pinja ja irlanninsetteri Pähkinä ovat kaverukset Helsingin Kalliosta. Kuusivuotias Pähkinä on elänyt kaupungissa koko elämänsä ja Pinja kutsuukin sitä citykoiraksi, koska se liikkuu taitavasti ratikoissa, kaupungin kaduilla ja koirapuistoissa. Kaverukset päättävät lähteä koiraseuran syysvaellukselle Repoveden kansallispuistoon. Koirat ovat innoissaan ja matka alkaa mukavissa tunnelmissa. Mutta miten Pähkinä ja muut retkeläiset selviävät Mustavuoren portailla ja Lapinsalmen riippusillalla?
> Lue lisää

4. jakso 27.12. klo 19.10 Avustajakoira Ansa

Ansa on nuori labradorinnoutaja ja juuri aloittamassa työuraansa avustajakoirana. MS-tautia sairastava Soile on puolestaan ikionnellinen saadessaan Ansasta arjen apulaisen, mutta miten yhteistyö lähtee käyntiin? Makupaloja kuluu, kun Soile ja Ansa harjoittelevat yhdessä. Soilen on opittava viestimään Ansalle selkeää koirankieltä ja Ansan maltettava hoitaa työnsä hyvin. Välillä Ansalla on toki aikaa myös tavalliselle koiranelämälle, eli leikille ja koirakavereille.
> Lue lisää

5. jakso 28.12. klo 19.10 Lemmikkien lapsuus

Eläinten lapsuus on pörröisiä turkkeja, emon läsnäoloa, maidon juomista ja laumassa olemista. Silti niin kuin ihmisten, eläinten lapsuudet ovat hyvin erilaisia lähtökohdiltaan. Ohjelmassa seurataan metsästä löydetyn kissanpennun, terapiahevosiksi tähtäävien varsojen ja suureen laumaan syntyneen bernhardilaiskoiran lapsuutta. Eläinten kasvamiseen kuuluu huolettoman leikin lisäksi myös pelkoa ja jännitystä.
> Lue lisää

Lähetä linkki

Esitysaika

Sarja on päättynyt. 
Lemmikit nähtiin YLE TV2:ssa 
24.–28.12.2007

YLE Areena