blogit

Hei nainen, mikä sua kiinnostaa?

Kun naisille ideoitiin ohjelmaa, ilmestyi fläppitauluun miehen ehdottamana sana ripsiväri. Kun ystävän mies pölähti keskelle naisten keskusteluita, kysyi hän, puhutteko te nyt niistä ripsiväreistä? Kun Elävässä arkistossa on mietitty sisältöjä naisille, kimposi ilmaan kysymys, onko meillä jotain ripsarijuttuja? Nainen kiinnostavatko sinua ripsivärit? Vai ihan jokin muu asia? Kirjoitatko kiinnostuksen kohteestasi blogia? Haluaisitko tehdä Elävän arkiston kanssa yhteistyötä? Jos kyllä, niin ilmoittaudu tapaamiseen kansamme ja saat samalla esimakua myös uudesta Blogistania-tv-ohjelmasta.

Vanhassako vara parempi?

Jäin miettimään mitä tuo sananlasku ”vanhassa vara parempi” oikein tarkoittaa. Minkä ikäinen se ”vanha” on, josta paremmuus löytyy? Olisiko 50 vai 60 vai 70 vuotta? Ei kuitenkaan 75, koska sosiaalibyrokraattien tilastollisen määritelmän mukaan silloin alkaa ihmisen vanhuus. Tässä iässä voi pyytää kuntokartoitusta palvelutarpeensa arvioimiseksi.

Blogistanian toinen Turku

Nettiviestinnän piirissä toisinaan kuultu väite on, että valtamedia on uhanalainen laji ja että se hukkuu omaan agendaansa eräänlaisena tiedonvälityksen portinvartijana. Portinvartijuudella tarkoitetaan tässä tapauksessa keskusteluilmapiirin poliittista, taloudellista tai ideologista filtteröintiä, usein myös toimimista vanhahtavana kansanvalistuksen airueena.
Ke 10.02.2010 @ 22:12Tuija Aalto

Näin minä etsisin porokoiraihmisiä

Toimittaja Tapani Niemi haastetteli minua Lapin radion juttusarjaan sosiaalisesta mediasta. Käsittelimme verkon sosiaalista puolta, mutta myös tiedonhakua. Miten netistä löytää samanhenkisiä ihmisiä, tai tietoa jostakin mahdollisesti eksoottisestakin harrastuksesta? Vaikka porokoirien harrastajia? Tässä jutussa antamani vinkit vähän täydennettynä
Ke 14.10.2009 @ 09:00Maarit Roiha

Miksi blogi Kaliforniasta?

Blogini tarkoitus on tehdä yhdysvaltalaista elämänmenoa tutuksi pilke silmäkulmassa. Ihmisiä kiehtoo kokemukseni mukaan usein kovia uutisia enemmän paikallinen elämäntapa ja paikalliset keskustelunaiheet. Kerronkin blogissani jokapäiväiseen elämään liittyvistä havainnoista ja ilmiöistä, täkäläisestä elämänmenosta, ihmisten arkea liippaavista asioista.

Sivut

Subscribe to RSS - blogit