eduskunta

Ke 24.10.2012 @ 15:35Kari Haakana ja Katri Olmo

Yle tulevaisuusvaliokunnalle: Tekijänoikeuslain muutos tarpeen arkistojen avaamiseksi

Yle linjasi tänään Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle, että tekijänoikeuslain 25 g §:n muutos tulee toteuttaa ensi tilassa, jotta Yleisradion arkiston sisällöt voidaan tuoda paremmin yleisön saataville internetissä. Lainmuutos edistäisi radio- ja televisioyhtiöiden ja lehtikustantajien arkistomateriaalin saatavuutta.

Mustat joutsenet Manhattanin yössä

Don De Lillon Cosmopolis (2003) on mieleenpainuva panoraama yhdestä päivästä New Yorkissa, jonka katuja matelee 28-vuotiaan miljardöörin, Eric Packerin, panssaroitu limusiini. Ökyrikas nuorukainen on täysin vieraantunut rahasta, elämästä, ihmisistä ja itsestään. Mikään ei ole totta, paitsi ruudulla, näytöllä, mainostaululla, televisiossa. Teatteriohjaaja Susanna Kuparinen avaa kiehtovasti tämän päivän kaikenkattavaa kapitalismia.

Tämä vaaleissa kiinnostaa: Miksi suomalaista lampaanlihaa saa niin huonosti?

Jos kansalaiset, eivätkä toimittajat ja poliitikot, saisivat valita teemat, jotka äänestäjiä kiinnostavat, niin asialista voisi olla aivan toisenlainen. Kotkalaisen vaalipaneelin ensimmäinen yleisökysymys oli: - Miksi lampaanlihaa ei saa tasaisesti ympäri vuoden ja kotimaista on niin vähän tarjolla? Hyvä ikuisuuskysymys näin pääsiäisen lähestyessä, kun lampaanliha palaa kauppojen tiskille. Pakastettua lammasta kyllä aina saa, mutta pääasiassa ulkomaistahan se on.

Eläke, kansanedustajan työttömyyspäiväraha

Kun tavallisilla palkansaajilla on työttömyyden varalta ansiosidonnainen tai muu työttömyyspäiväraha, niin kansanedustajilla se onkin nimeltään sopeutumiseläke jo seitsemän edustajavuoden jälkeen. Työttömyyspäivärahan maksulla on rajansa, mutta kansanedustajan sopeutumiseläkkeen saa vaikka loppuiäkseen. Eikä tarvitse odotella edes normaalia eläkeikää kuten muiden työttömien.

Mikael Lilius ja muut edun tavoittelijat

Miksi erityisesti Fortumin ex- toimitusjohtajaa Mikael Liliusta syyllistetään oman edun tavoittelusta, kun edun ja vallan tavoittelu on ihmiskunnan historiallinen tapa niin talouselämässä, politiikassa kuin tavallistenkin tallaajien keskuudessa? Mika Waltari totesi jo historiallisessa Sinuhe egyptiläinen - kirjassaan, että näin on aina ollut ja näin on aina oleva. TÄSTÄ KUULUU KOKO BLOGI LUETTUNAKIN
Ke 11.02.2009 @ 18:22Ari Hakahuhta

Lex Nokia

Tiistaina 24. helmikuuta alkaa Lex Nokian loppusuora eduskunnassa. Siis sähköisen viestinnän tietosuojalain käsittely suuressa salissa valiokuntavaiheen jälkeen. Siis yrityksen lupa seurata työntekijöiden sähköpostiliikenteen määrää ja suuntaa, kunhan muutkin keinot tietoturvan varmistamiseksi on ensin tehty. Varsinaista sähköpostiviestiä työnantaja ei saisi lukea.

Sivut

Subscribe to RSS - eduskunta