USA

EU ja talouden näkymät

Millaisen pakkopaidan me olemme luoneet itsellemme etenkin emumaissa. Periaatteessa jäsenmaat eivät saa velkaantua yli kuuttakymmentä prosenttia bruttokansantuotteesta, joten elvytysvaraa ei monellakaan maalla enään juuri ole. Emumailla ei myöskään ole mahdollisuutta devalvoida, joten keinot ovat vähissä. Tietenkin me voimme käydä keskinäistä kilpailukykykamppailua, mutta onko se hyvä ratkaisu.
Ma 24.08.2009 @ 12:10Timo-Erkki Heino

Kateusjournalismia

Tuloerojen talouskehityksen välisestä yhteydestä liikkuu monenlaisia käsityksiä. Suuria tuloeroja on pidetty paitsi väistämättömänä osana kasvua, myös kaikille hyödyllisenä ilmiönä. Vastaväitteitä on pidetty osoituksena kateudesta. Talouden viimeaikaiset tapahtumat ja kansantaloustieteen tutkimustulokset osoittavat kuitenkin selvästi, ettei talouden kehitys vaadi tuloerojen kasvattamista.
Su 17.05.2009 @ 09:52Matti Laitinen

Voi hyvä tavaton!

Juuri pitkähköltä Yhdysvaltain matkalta palattuani en voi kuin ihmetellä suomalaista tavattomuutta. Kun USA:ssa toisten huomioon ottaminen ja kiitos on normaalia käytöstä, niin Suomessa se on melkein poikkeus. Vapaan kilpailun ja yksityisen yrittämisen maassa, Yhdysvalloissa, taas ihmettytti kuinka monella alalla valtio on ottanut vastatakseen ongelmista. ´Sosialismi´ ulottuu pankkeihin, autoteollisuudeen ja vaikeuksiin joutuneitten ihmisten asuntoihinkin.

Obamasta tuli USA:n autoteollisuuden kummiseta

Amerikassa matkaillessa joutuu kummastelemaan mihin vapaan kilpailun nimeen vannova maa onkaan nykyisin joutunut. Valtio puuttuu yha useampaan asiaan, kun globaali kilpailu tuottaa vain tyottomyytta ja konkursseja vaikka toisin piti kayda. Vasemmalle kallellaan olevasta demokraattien presidentti Barak Obamasta on tullut myos konkurssin partaalla olevan amerikkalaisen autoteollisuuden suurin paattaja. Silla valta, kella rahatkin.
Subscribe to RSS - USA