NIGERIALAINEN
IKWORIKWO-KASTIKE JA JAMSSIA
................................................................................................................
Ike kertoo, kuinka jamssi keitetään:
1. Kuori jamssi samalla tavalla kuin perunat.
2. Paloittele. Jotkut pitävät kookkaammista
palasista, jotkut syövät jamssin pienempinä viipaleina.
3. Pese palaset.
4. Laita kattilaan ja lisää vettä niin
paljon, että kaikki viipaleet ovat veden alla.
5. Lisää vähän suolaa makusi mukaan.
6. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
7. Kun jamssi on kypsää, kaada vesi pois kattilasta
heti, ettei jamssi puuroudu!
NIGERIALAINEN
IKWORIKWO-KASTIKE
...............................................................................................................
Ainekset:
* 250 g pinaattia
* 2 - 3 rkl palmuöljyä
* suolaa
* chilipippuria
* kuivattua kalaa
* okraa
1. Viipaloi okrat n. sentin viipaleiksi.
2. Kuumenna kattila ja lisää palmuöljy.
3. Laita paloitellut okrat kattilaan ja sekoita hiljalleen
muutaman minuutin ajan.
4. Lisää kuivattu kala, pinaatti, suola ja
chilipippuri sekä loraus vettä.
5. Anna kastikkeen muhia kattilassa n. 10 - 15 minuuttia
välillä hämmentäen.
6. Älä säikähdä vaikka kastike
vaikuttaisikin "limaiselta", Maku on ihana!a!