Ruokakaappi : Afrikkalainen keittiö

NIGERIALAINEN IKWORIKWO-KASTIKE JA JAMSSIA
................................................................................................................

Ike kertoo, kuinka jamssi keitetään:

1. Kuori jamssi samalla tavalla kuin perunat.

2. Paloittele. Jotkut pitävät kookkaammista palasista, jotkut syövät jamssin pienempinä viipaleina.

3. Pese palaset.

4. Laita kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kaikki viipaleet ovat veden alla.

5. Lisää vähän suolaa makusi mukaan.

6. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.

7. Kun jamssi on kypsää, kaada vesi pois kattilasta heti, ettei jamssi puuroudu!



NIGERIALAINEN IKWORIKWO-KASTIKE
...............................................................................................................

Ainekset:

* 250 g pinaattia
* 2 - 3 rkl palmuöljyä
* suolaa
* chilipippuria
* kuivattua kalaa
* okraa


1. Viipaloi okrat n. sentin viipaleiksi.

2. Kuumenna kattila ja lisää palmuöljy.

3. Laita paloitellut okrat kattilaan ja sekoita hiljalleen muutaman minuutin ajan.

4. Lisää kuivattu kala, pinaatti, suola ja chilipippuri sekä loraus vettä.

5. Anna kastikkeen muhia kattilassa n. 10 - 15 minuuttia välillä hämmentäen.

6. Älä säikähdä vaikka kastike vaikuttaisikin "limaiselta", Maku on ihana!a!