Superherkullinen
VEGAANINEN MUSTIKKA-VADELMA-PIIRAKKA
.....................................................................................................
Ainekset:
* 200g margariinia (tummansinista Keijua)
* 2dl sokeria
* 2dl kauramaitoa
* 5dl vehnajauhoja
* 3tl leivinjauhetta
* vajaa litra mustikoita
* noin 2dl vadelmia
* 1,5rkl perunajauhoja
* 3rkl sokeria
1. Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella.
Lisää joukkoon kauramaito ja sekoita lusikalla.
2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää
jauhoseos margariini-sokeri-kauramaitoon siivilän läpi
ja sekoita.
3. Levitä taikina uunipellille tai voitele 2 piirakkavuokaa
margariinilla. Taputtele taikina tasaisesti, mutta laita reunoille
takinaa hiukan enemmän.
4. Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri. Lisää
täyte piirakkapohjaan. (Voit säästää
hiukan taikinaa ja ripoitella sitä marjojen päälle).
5. Paista 200C.ssa, kunnes reunat ovat kauniin väriset
(noin 30min).
Tarjoile vegaanisen jäätelön kanssa!
(esim. Tofu Line tai Tofu Ice)
KERMAINEN CURRYKASTIKE
.................................................................................
Ainekset:
* 3dl soijasuikaleita
* 1 kukkakaali
* 4dl soijakermaa
* 2sipulia
* 3valkosipulinkyntta
* kasvisliemikuutio
* 3-4tl currya
* soijakastiketta
* mustapippuria
* yrttisuolaa
1. Keitä soijasuikaleita 5 min vahvassa kasvisliemessä
(vesi, kasvisliemikuutio, soijakastike).
2. Valuta vesi pois. Paloittele kukkakaali pieneksi.
3. Paista kukkakaali ja soijasuikaleet öljyssä
wok-pannussa (tavallinenkin paistinpannu käy). Pilko sipuli
ja lisää se joukkoon. Paista, kunnes aineet ovat kypsiä.
4. Lisää mustapippuri ja valkosipuli. Lisää
soijakerma. Lisää curry. Anna hautua kannen alla hetken
aikaa.
Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa!