Ruokakaappi : joulukeittiö


JOULUNAMUT
(reseptit kotitalousneuvoja Johanna Sademaa)

Suussasulavat ruudut
......................
.................................................

Ainekset:

* 100g voita
* 2dl kuohukermaa
* 4 dl sokeria
* 100g mantelirouhetta
* 200g taloussuklaata

1. Keitä voita, kermaa ja sokeria kattilassa hiljalleen noin 10 minuuttia.

2. Lisää seokseen mantelirouhe sekä suklaa pieninä palasina. Kun suklaa on liuennut ja seos tasaista, kaada se leivinpaperin päälle n. 25 x 35 cm suuruiselle pannulle.

3. Nosta kylmään kovettumaan. Leikkaa sitten ruuduiksi.



Tryffelit
........................................................................

Ainekset:

* 250g kookosrasvaa
* 1½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
* 2 munaa
* 2dl sokeria
* koristeluun: kaakaojauhetta

1. Sulata kookosrasva kattilassa.

2. Lisää siihen kaakaojauhe ja anna seoksen jäähtyä.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasvaseos vähitellen.

4. Vatkaa jäähtymisen aikana silloin tällöin, jotta seos vaalenee ja tulee kuohkeaksi.

5. Nostele seos pieniin paperi- tai foliovuokiin tai ota lusikalla seoksesta pieniä kokkareita leivinpaperin päälle jähmettymään. Kokkareet voit pyöritellä palloiksi jos haluat.

6. Kaada kaakaojauhetta teesihtiin ja sirottele jauhetta tryffeleiden pinnalle.