Soittakaa Paranoid! -huuto täyttää 23 vuotta. Missä olit, kun kuulit ensikertaa ”Soittakaa Paranoid!”?

Kansallisen Soittakaa Paranoid! -viikon suojelijana toimii Juho Juntunen.

Soittakaa Paranoid!

 • Soittakaa Paranoid! | 05.11.2013

  Paranoid on taisteluhuuto

  Soittakaa Paranoid! -huudon huutaminen keikoilla on leimallisesti suomalainen ilmiö, jonka isäksi on usein nimetty Juho Juntunen. Tässä Kansallista Soittakaa Paranoid! -viikkoa varten tehdyssä haastattelussa hän kertoo huudon synnystä. Paranoidin tilalla olisi muuten voitu huutaa In-A-Gadda-Da-Vida! Lisäksi Juntunen avaa teemaviikon yleisöpalkinnoksi tekemänsä taideteoksen merkitystä.

 • Soittakaa Paranoid! | 01.11.2013

  Evil Veli Live @ Levi

  Katso spektaakkelimainen suorana Leviltä lähetetty web-gaala kokonaisuudessaan! Interaktiiviseen lähetyksen huippuhetkiin kuului Kansallisen Soittakaa Paranoid! -viikon suojelijan Juho Juntusen syväluotaava haastattelu Soittakaa Paranoid! -huudon synnystä. Illan kohokohdaksi nousi odotetusti kansanäänestyksen voittajan julkistaminen ja parhaiden perustelujen poiminta. Osallistu Kansallisen Soittakaa Paranoid! -viikon jälkipuintiin Twitterissä hashtagilla #SoittakaaParanoid.

 • Soittakaa Paranoid! | 01.11.2013

  8 paranoidia versiota

  Kansallista Soittakaa Paranoid! -viikkoa varten 8 taiteilijaa teki oman näköisensä version Paranoidista. Katso Räjäyttäjien Rapan, Lauri Porran, Mirel Wagnerin, Mikko Alatalon & Jammi Humalamäen, Knucklebone Oscarin, Gangzin, Suvi Isotalon ja Kari Peitsamon tulkinnat klassikkobiisistä.

 • Soittakaa Paranoid! | 24.10.2013

  Kansanäänestys - Kahdeksan versiota Paranoidista ja paranoiasta

  Räjäyttäjien Rapa, Lauri Porra, Mirel Wagner, Mikko Alatalo & Jammi Humalamäki, Knucklebone Oscarin Oscar & Jarkko, kurkkulaulaja Gangzi, Kari Peitsamo ja Suvi Isotalo versioivat Paranoidin ja kertovat paranoi'istaan. Äänestys päättyi 1.11. ja parhaan perustelun lähetti Eetu Heino, onnea!

 • Soittakaa Paranoid! | 03.10.2013

  Missä sinä olit, kun kuulit ensikertaa ”Soittakaa Paranoid!”?

  Soittakaa Paranoid! -huuto täyttää 23 vuotta ja sitä juhlitaan yle.fi/musiikki-osoitteessa 28.10.-2.11. Merkkivuoden kunniaksi useat artistit versioivat Paranoid-kappaletta. Parhaasta versiosta järjestetään yleisöäänestys, jonka palkintona on Juho Juntusen uniikki ja alkuperäinen taideteos. Äänestys päättyy 1.11!

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä