Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

06.03.2014

Areena-sisältöä ladataan..
Jos soitin ei lataudu, voit katsoa klipin myös Areenassa

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan.

 

Kaikki Emma-gaalasta: yle.fi/emmagaala #emmagaala

Kommentit (30)

Minäkin ainakin uskon että Emil Lastinen oli olemassa. Ehkä Emil Lastisen ääni saattoi kuulostaa Kari Hietalahdelta koska silloin 1930-luvulla teknologia ei ole vielä kunnolla kehittynyt ja silloin kasetit sekä vinyylilevyt oli suosittuja! Tosin sanoen, kehottaisin niitä ihmisiä, jotka luulevat Emil Lastisen olevan jokin vitsi, menemään Youtubeen tai Googleen ja kirjoittamaan hakusanaksi "Emil Lastinen Hanureineen". Minäkin epäilin tuota aluksi vitsiksi mutta nyt olen alkanut uskoa että Elastinen ja Iso H eivät pilalleet.

Sen sijaan minua epäilyttää se että onko Paula Vesala ja Mira Luoti muka kertaakaan osallistuneet PMMP:n kappaleiden kirjoittamiseen kun sillen kerrotaan Wikipediassa.
Sitä paitsi fono-palvelussa kerrotaan että Paula Vesala on tehnyt sanoituksia myös mm. Kerkko Koskinen Kollektiiville jossa Paula laulaa nykyään. Lisäksi Paula Vesala on tehnyt Stigin kanssa muutaman kappaleen, joista Laululeija esitettiin UMK:ssa vuonna 2012 ja Niks ja naks Syksyn sävel-kilpailussa viime vuonna.

Nyt ihmettelen että miten Paula ja Mira ovat ylipäätänsä saaneet kappaleet tehtyä valmiiksi kun heidät kuitenkin mainitaan sanoittajina, etteikö he olisivat käyttäneet joitakin musiikkialan ammattilaisia sekä omia kavereitaan apuna niin kun Samae Koskinen teki Jarkko Martikaisen kanssa joitakin sanoituksia vuonna 2011 toisin Jarkko Martikainen oli antamassa vaan vinkkejä eikä hänen nimeää mainitaan minkään kappaleen tiedoissa.

Sitä en myöskään ihmettele että Jouni Hynynen olisi toiminut demolaulajana mm. Jonna Tervomaan, Aikakoneen ja Nylon Beatin kappaleille. Ovathan Kotiteollisuus, Jonna Tervomaa, Aikakone ja Nylon Beat olleet minun suosikkiartisteja. Ilman Jounin apua jotkut kappaleet olisivat taatusti jääneet julkaisematta.

>tompa La 15.3.2014, klo 00.32

IHAN VAAN TIEDOKSI NIILLE JOTKA EIVÄT JO TIEDÄ, ETTÄ NÄMÄ EMMA-GAALAN TOP SECRET PALJASTUKSET OLIVAT VITSEJÄ. Fintelligens teki esimerkiksi Emma Gaalassa paljastuksen jossa väitti Elastisen koko tuotannon olevan kopioitu 1900-luvun alussa eläneen E. Lastisen tuotannosta. E. Lastinen esiintyi kuulema ison haitarin kanssa, jota kutsuttiin Iso-H:ksi... Että ennenkun uskotte niin nämä TOP SECRETit eivät ole totta.

>Anonyymi Ke 12.3.2014, klo 13.49

Siis eikö ne teekkään niitä biisejä.
mä poltan mun kaikki PMMPn levyt, en tykkää enää yhtään niistä, en voi uskoa et mulle on valehdeltu näin kauan. Tosi petetty olo! :(

Onkohan Gimmel viel tuloa takas ne sentäs teki ite ne biisit.

>AnonyymiAnssi Ti 11.3.2014, klo 15.37

TÄÄ ON NIIN HAUSKA VETO;)) IHANAT NOI POJAT!! KIITOS TÄSTÄ VITSAHDUKSESTA.

>Anonyymi Ma 10.3.2014, klo 16.55

No kohtuu skeidaahan se noiden musa olikin.

>Anonyymi Ma 10.3.2014, klo 15.41

Medialukutaidon lisäksi kaikille teillä sitä tuputtaville pitäs vielä saada semmonen näin tunnistat trollin -kurssi

>ppmadeyoghurt Ma 10.3.2014, klo 15.33

Medialukutaito pakolliseksi aineeksi jokaiselle kouluasteelle välittömästi.

>Anonyymi Ma 10.3.2014, klo 14.10

Nyt ei taas YLE:ltä homma mennyt putkeen. Huumorin tulee olla tunnistettavaksi huumoriksi, etenkin sosiaalisessa mediassa. Moni näkee tästä pelkän otsikon ja ottaa lähteen vuoksi sen tosissaan. Tämän meneminen todesta ei ole merkki huumorintajuttomuudesta vaan huonosta suunnittelusta.

>Turre Ma 10.3.2014, klo 14.06

Nyt niiq ei vaa mee jakseluun täss suomes oleva laskelmoiva firmabändit, PMMP:n keikkoihin olis varmasti saanu joskus keikkayleisöäkin jos vaan ne olis ollu paremman nägösii ja olis twerkannu kunnol.

>Rehtori Erkki Ma 10.3.2014, klo 13.05

Pitääkö tästedes Ylen uutisiin suhtautua samoin kuin "The Onionin"?

Minusta Ylen pitäisi selkeästi erotella tällaiset ei-uutiset uutisista. Suuri osa meistä lukijoista ei klikkaile videoklippejä, lukaisee vain tekstin. Minä satuin pitämään tuota epäilyttävänä ja luin pariin kertaan kaiken varmistaakseni, että missään ei ole mainintaa vitsistä. Onneksi satuin vieläkin epäilemään sen verran, että tarkistin kommentitkin. Läheskään kaikki eivät kuulemma ole tehneet niin, Vesala on saanut paljon rasittavaa palautetta, ja palautetta antamattomia misinformoituneita on ehkä 10 000 -kertainen määrä. Paha moga Yleltä. Toivottavasti jää viimeiseksi.

>Kalle Su 9.3.2014, klo 18.20

Hei kamoon, noi jätkät opiskelee näyttelijäksi teatterikoulussa samalla vuosikurssilla kuin Vesala dramaturgiksi http://www.teak.fi/exitcatalog/henkilot.asp?v=13&k=1&a=1&menu_id= ja http://www.teak.fi/exitcatalog/henkilot.asp?v=13&k=3&a=1&menu_id=

>Jaakko Su 9.3.2014, klo 17.31

Tämä selittää paljon, nyt ymmärrän miksi pmmp oli niin huono kuin se oli.

>Anonyymi Su 9.3.2014, klo 16.03

kyllä on suomalaiset aika huumorin tajutonta porukkaa, eiköhän paula vesala oo tästä eteenkin päin yksi tuotteliammista sanottajista tässä maassa :D :D

>Anonyymi Su 9.3.2014, klo 11.17

Hei nyt herätys.... Kyseinen klippi oli VITSI. Huumoria.

>Anonyymi Su 9.3.2014, klo 01.15

Viitsi vitsi... Haittaaks se :D

>Juksutin La 8.3.2014, klo 21.45

Hyvää kunnon Julmahuvi-huumoria! Kiitos!

>Anonyymi La 8.3.2014, klo 21.32

Jaahas, vai niin. No nyt ei puutu kuin, että Chisun biisien takana olisi joku "karvaperseporukka" niin olisi usko naismuusikoiden taitoihin mennyt.

>Anonyymi La 8.3.2014, klo 21.15

Vielä järkyttävämpi oli se toinen paljastus, että Fintelligens on plagioinut koko tuotantonsa 30-luvulla vaikuttaneelta kansantaiteilijalta Elias Lastiselta, joka esiintyi aikoinaan "suuren hanurinsa" kanssa.

Noita kommentteja lukiessa olen alkanut menettää uskoni Suomen kansaan... Putous ja muu kahden markan valmiiksi pureskeltu TV-huumori on surkastuttanut huumorintajumme.

>Siis mitä v...ua? La 8.3.2014, klo 19.57

Siis tää on hienoo että tehdään tämmöstä kusetusta nettiin. Siis mahtavinta on nähdä se että miten ihmiset reagoi tällaiseen ja varsinkin ne ihmiset jotka ensimmäisenä lukevat tollasta paskauutista. Hienoja kommentteja. kiitos taas suomen toope kansa

>Remu La 8.3.2014, klo 19.28

Siis tää on hienoo että tehdään tämmöstä kusetusta nettiin. Siis mahtavinta on nähdä se että miten ihmiset reagoi tällaiseen ja varsinkin ne ihmiset jotka ensimmäisenä lukevat tollasta paskauutista. Hienoja kommentteja. kiitos taas suomen toope kansa

>Remu La 8.3.2014, klo 19.28

Melko outoa on huumori musiikkirintamalla. No, jos ei muuta täytettä ohjelmaan keksitty niin olihan nuokin. Harmittaa vaan että olin niin hölmö että tuhlasin eilisillan tuohon sontaan.
Mutta cheek on kyllä söpö!

>Anonyymi La 8.3.2014, klo 19.20

Oletteko hei huomannut, että tämä on VITSI :D Videossa näyttelee teatterikorkeakoulun opiskelijoita bändinä jne. Herranjumala miten tyhmää voi internetkansa ollakkaan.

>Bulleriq La 8.3.2014, klo 18.13

TOSI TÖRKEETÄ ! MINÄ NÄMÄ KAIKKI VUODET OLEN OLLUT USKOSSA JA NYT VEDETTIINKIN MATTO ALTA! ON TÄMÄ NYKYMAAILMAN MENO NIIN AHNETTA.

>Anonkyymi La 8.3.2014, klo 17.51

On kyllä törkeetä kopiointia, mutta hyvä että jotain rahaa saavat. Tsemppiä Isot Koot ja toivottavasti vaikka tekisivät uuden levyn!

>KooFani La 8.3.2014, klo 16.55

Ei kyl oo vitsi! mä oon nähny noiden keikan ja paula vesala kans etsä muka kuullu ku se ite sano tos videos???

>anonyymi La 8.3.2014, klo 13.20

Siis nyt sitte taas herätkää... tää video on pelkkä vitsi. Ei tollasta oo koskaa käyny eikä oo ollukkaa mitää "isot koot" duoo!

>Anonyymi La 8.3.2014, klo 13.05

Ne pojat vaikutti minun mielestäni lahjakkailta. Harmi etteivät enää tee musiikkia.

>Sanonpahan vaan La 8.3.2014, klo 11.37

Ne pojat vaikutti minun mielestäni lahjakkailta. Harmi etteivät enää tee musiikkia.

>Sanonpahan vaan La 8.3.2014, klo 11.37

Nyt he varmaan voivat tehdä sitä musiikkia mitä haluavat, jos ylipäätään musiikkia haluavat tehdä. On ilmeisesti taloudelliset asiat nyt kohdillaan.

>Aki La 8.3.2014, klo 09.52

Kyllä nyt olemme niin hämillämme koko luovien sisältöjen ja tuotannon henkilökunta. Kuinka näin on voinut käydä???

>JukkaHenrik La 8.3.2014, klo 03.22

Artistikortit

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä