Fa-fa-fa-fashion!

Berliinissä ei voi olla huomaamatta katumuotia ja trendejä. Nuoria aikuisia on paljon ja katumuoti suorastaan hyppii silmille kaikkialla! Pukeutuminen on ennakkoluulotonta, hauskaa ja rentoa. Viime viikolla järjestetyt Berliinin muotiviikot (Fashionweek Berlin 2010) toivat kaupunkiin myös paljon muotitoimittajia ja suuren maailma tähtiä, siellä täällä saattoi törmätä muotinäytökseen tai avajaisiin ja nauttia lasillisen kuohuvaa. Omalta osaltani muotiviikot huipentuivat sunnuntaina järjestettyyn Wedding Dress # 4 - tapahtumaan.

 

Homma ei liity mitenkään häihin, vaikka nimi ehkä siltä kuulostaa!  Tapahtuman nimi tulee yksinkertaisesti kaupunginosasta. Koko päivän kestäneillä muotimarkkinoilla oli esillä paikallista designia, josta löydät paljon kuvia gallerian puolelta.

 

Sunnuntain ehdoton kohokohta oli katumuotinäytös, johon oli bongattu ihmisiä kadulta. Aivan ketä tahansa ei oltu lavalle hyväksytty, vaan mallit oli rekrytoitu hommaan suosittujen muotibloggereiden toimesta. Berliinin katuja päivittäin seulovat muotibloggerit kuvaavat blogeihinsa omasta mielestään kiinnostavan näköistä sakkia ja kunkin blogin "parhaat" tyypit oli pestattu malleiksi. Mallit olivat luonnollisesti stailianneet itse itsensä, sekä päivä- että iltapuku-näytöksiin. Oli erittäin kiinnostavaa nähdä käyttömuotia, ja entistä kiinnostavamman hommasta teki tietenkin se, että vaatteet ja asusteet olivat loppukäyttäjän, eivätkä mallin päällä. Ihan mahtavaa! Kuvaamissani videoissa tunnelmia daywear-näytöksestä.

 

 

 

 

Oma suosikkiasuni oli ehdottomasti nostokuvassakin näkyvä tyttö, jolla oli jalassaan musta-punaiset sukkahousut, ihana asukokonaisuus! Lisää kuvia tapahtumasta löydät tekstin alapuolelta löytyvästä galleriastani. Berliinin katumuotia (sekä fiiliksiä eiliseltä) löydät myös esimerkiksi seuraavista blogeista:

 

Stil in Berlin

Glamcanyon

Face Hunter

Style ranking

Styles Report Berlin

What´s Wrong With the Zoo

Fashionfreax

 

Alimmaisesta linkistä sen verran, että blogin tuoreiden kuvien joukosta löytyy eräs tuttu... Toinen henkilö kuvassa on nimeltään Sam Shingler, jota saattee kiittää monista hyvistä otoksista kuvagallerioissani.

 

Tässä olivat 12 syytäni rakastaa Berliiniä! Muoti, kirpputorit, markkinat, luomuruoka, katutaide, kaupungin vehreys, hylätty huvipuisto, eläintarhan saukot ja mangustit, apfelstrudel ja muut herkut, puistot ja aamupalakulttuuri... Ne ovat kaikki hyviä syitä matkustaa Berliiniin ja syitä on toki monta lisääkin! Sanottakoon vielä, että oman blogauksensa olisi voinut tehdä esimerkiksi siitä, kuinka kätevää tässä kaupungissa on liikkua pyörällä: selkeitä pyöräkaistoja löytyy ilahduttavan usein ja fillarointi tuntuu turvalliselta. Autoilijatkin osaavat antaa tietä! Pidän myös kaupungin alakultturien ja vähemmistöjen huomioonottamisesta ja siitä, kuinka esimerkiksi homojen oikeuksista on pidetty huolta.

 

Ilahdun päivittäin myös siitä, kun ihmiset ulkoiluttavat koiriaan vapaina (vaikka se kiellettyä onkin) ja kun vanhemmat fillaroivat vastaan lapsi pyörän tangoilla tai siten, että lapsi on laitettu hassuun "kabiiniin", jonka saa sijoitettua fillarin eteen. Olisin mielelläni vienyt teidät myös ulkoilmaelokuviin Volkspark Friedrichsheiniin ja maanalaiselle kierrokselle Berliinin uumeniin. Mutta kaikkea ei kuukaudessa ehdi!

 

Vinkkinä vielä, että olen itse kokenut Matias Möttölän kirjoittaman, Mondon Berliini-oppaan hyvänä opuksena ottaa reissuille mukaan, toki muitakin hyviä oppaita löytyy. Suomeksi kirjoitettua yhtä hyvää kuin Möttölän opus, en kuitenkaan ole löytänyt. Hän toteaa kirjassaan hyvin: "Berliinissä on särmiä, joihin törmää aina odottamatta" se on osauvasti todettu. Jos suunnittelet reissua tähän omaan suosikkikaupunkiini, löydät tietoa Berliinin ajankohtaisista tapahtumista esimerkiksi sivun oikean laidan linkeistäni!

 

Hyvää kesää toivottaa Noora!

kommentit

Aivan mahtavan työn olet tehnyt!!! 88 kun muuri vielä oli, olin siellä kuukauden sekoilemassa, viimeksi tammikuussa ja nyt menen viikoksi, olipas hyvää kamaa sulla, täytyy käydä tsekkaa, KIITOS!

Su, 2009-08-30 21:55

lisää kommentti

12 syytä rakastua berliiniin

Noora loves eko, reilu ja luomu siirtyi yhdeksi kesäksi Berliiniin. Videoblogissa kesäkuun 2009 aikana ilmestyi 12 nautinnollista syytä rakastua Berliiniin. Lähde maailmalle!

arkisto

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä