12 syytä rakastua berliiniin

 • Fa-fa-fa-fashion!

  Berliinissä ei voi olla huomaamatta katumuotia ja trendejä. Nuoria aikuisia on paljon ja katumuoti suorastaan hyppii silmille kaikkialla! Pukeutuminen on ennakkoluulotonta, hauskaa ja rentoa. Viime viikolla järjestetyt Berliinin muotiviikot (Fashionweek Berlin 2010) toivat kaupunkiin myös paljon muotitoimittajia ja suuren maailma tähtiä, siellä täällä saattoi törmätä muotinäytökseen tai avajaisiin ja nauttia lasillisen kuohuvaa. Omalta osaltani muotiviikot huipentuivat sunnuntaina järjestettyyn Wedding Dress # 4 - tapahtumaan.

   

  Homma ei liity mitenkään häihin, vaikka nimi ehkä siltä kuulostaa!  Tapahtuman nimi tulee yksinkertaisesti kaupunginosasta. Koko päivän kestäneillä muotimarkkinoilla oli esillä paikallista designia, josta löydät paljon kuvia gallerian puolelta.

   

  Sunnuntain ehdoton kohokohta oli katumuotinäytös, johon oli bongattu ihmisiä kadulta. Aivan ketä tahansa ei oltu lavalle hyväksytty, vaan mallit oli rekrytoitu hommaan suosittujen muotibloggereiden toimesta. Berliinin katuja päivittäin seulovat muotibloggerit kuvaavat blogeihinsa omasta mielestään kiinnostavan näköistä sakkia ja kunkin blogin "parhaat" tyypit oli pestattu malleiksi. Mallit olivat luonnollisesti stailianneet itse itsensä, sekä päivä- että iltapuku-näytöksiin. Oli erittäin kiinnostavaa nähdä käyttömuotia, ja entistä kiinnostavamman hommasta teki tietenkin se, että vaatteet ja asusteet olivat loppukäyttäjän, eivätkä mallin päällä. Ihan mahtavaa! Kuvaamissani videoissa tunnelmia daywear-näytöksestä.

   

   

   

   

  Oma suosikkiasuni oli ehdottomasti nostokuvassakin näkyvä tyttö, jolla oli jalassaan musta-punaiset sukkahousut, ihana asukokonaisuus! Lisää kuvia tapahtumasta löydät tekstin alapuolelta löytyvästä galleriastani. Berliinin katumuotia (sekä fiiliksiä eiliseltä) löydät myös esimerkiksi seuraavista blogeista:

   

  Stil in Berlin

  Glamcanyon

  Face Hunter

  Style ranking

  Styles Report Berlin

  What´s Wrong With the Zoo

  Fashionfreax

   

  Alimmaisesta linkistä sen verran, että blogin tuoreiden kuvien joukosta löytyy eräs tuttu... Toinen henkilö kuvassa on nimeltään Sam Shingler, jota saattee kiittää monista hyvistä otoksista kuvagallerioissani.

   

  Tässä olivat 12 syytäni rakastaa Berliiniä! Muoti, kirpputorit, markkinat, luomuruoka, katutaide, kaupungin vehreys, hylätty huvipuisto, eläintarhan saukot ja mangustit, apfelstrudel ja muut herkut, puistot ja aamupalakulttuuri... Ne ovat kaikki hyviä syitä matkustaa Berliiniin ja syitä on toki monta lisääkin! Sanottakoon vielä, että oman blogauksensa olisi voinut tehdä esimerkiksi siitä, kuinka kätevää tässä kaupungissa on liikkua pyörällä: selkeitä pyöräkaistoja löytyy ilahduttavan usein ja fillarointi tuntuu turvalliselta. Autoilijatkin osaavat antaa tietä! Pidän myös kaupungin alakultturien ja vähemmistöjen huomioonottamisesta ja siitä, kuinka esimerkiksi homojen oikeuksista on pidetty huolta.

   

  Ilahdun päivittäin myös siitä, kun ihmiset ulkoiluttavat koiriaan vapaina (vaikka se kiellettyä onkin) ja kun vanhemmat fillaroivat vastaan lapsi pyörän tangoilla tai siten, että lapsi on laitettu hassuun "kabiiniin", jonka saa sijoitettua fillarin eteen. Olisin mielelläni vienyt teidät myös ulkoilmaelokuviin Volkspark Friedrichsheiniin ja maanalaiselle kierrokselle Berliinin uumeniin. Mutta kaikkea ei kuukaudessa ehdi!

   

  Vinkkinä vielä, että olen itse kokenut Matias Möttölän kirjoittaman, Mondon Berliini-oppaan hyvänä opuksena ottaa reissuille mukaan, toki muitakin hyviä oppaita löytyy. Suomeksi kirjoitettua yhtä hyvää kuin Möttölän opus, en kuitenkaan ole löytänyt. Hän toteaa kirjassaan hyvin: "Berliinissä on särmiä, joihin törmää aina odottamatta" se on osauvasti todettu. Jos suunnittelet reissua tähän omaan suosikkikaupunkiini, löydät tietoa Berliinin ajankohtaisista tapahtumista esimerkiksi sivun oikean laidan linkeistäni!

   

  Hyvää kesää toivottaa Noora!

  Kommentoi 1 Lue kommentit


 • Torstai on luomutoripäivä

  Hyppäänkin usein torstaisin pyörän selkään ja suuntaan luomumarkkinoille. Tule mukaan!

   

   

   

   

  Pahoittelen heiluvaa kamerakättäni, toivottavasti kellekään ei tullut kovin paha olo... Itseäni huvittaa videon alun kohta, jossa kuvaan hunaja-ständin kylttiä, jota en osannutkaan suomentaa! Mutta Imkerei tarkoittaa siis - juuri niin kuin oletin - mehiläistarhaa. 

   

  Joka torstainen Kollwitzplatzin Ökomarkt on Berliinin suurin luomutori. Paikalla on yli 30 tuottajaa, ja kuten videosta kävi ilmi, saa torilta paljon muutakin kuin vain ruokatavaraa. Ostan itse markkinoilta lähinnä vihanneksia, mutta niiden ostamisen lisäksi on melkein yhtä hauskaa jutella myyjien kanssa. Saksani ei ole täydellistä, mutta kyllä sillä pärjää. 10 vuoden opiskelulla sietääkin!

   

  Hui, enää muutama Berliini-blogaus jäljellä, kylläpä aika on mennyt nopeasti!

  Olen kuluneen viikon aikana pähkäillyt moneen otteeseen, mistä tekisin toiseksi viimeisen ja viimeisen blogaukseni. Ulkoilmaelokuvissa käyminen, lähistön luomujäätelötehdas, jättimäinen ryhmä-karaoke, maailmankuulu pizzeria ja monta, monta muuta aihetta olisivat kaikki juuri sopivia teille, mutta jäljellä on enää yksi postaus! Onneksi Berliini ei häivy minnekään ja tänne voi aina tulla uudelleen ja ehkä myös moni teistä tulee kokemaan ne omat 12 syytä rakastua tähän ihanaan kaupunkiin.

   

  Aurinkoista viikonloppua kaikille, Berliiniinkin on vihdoin tullut helle ja kesä on parhaimmillaan!

   

   

  Kommentoi 0


kirjoittajasta

Noora loves eko, reilu ja luomu siirtyi yhdeksi kesäksi Berliiniin. Videoblogissa kesäkuun 2009 aikana ilmestyi 12 nautinnollista syytä rakastua Berliiniin. Lähde maailmalle!

arkisto

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä