Kirpputorien kirpputori

Jos kuolisin huomenna ja minulta kysyttäisiin taivaan porteilla, minkälaisen taivaspaikan haluaisin, pyytäisin päästä johonkin kirpputorin kaltaiseen miljööseen, jota voisin tonkia ja tutkia ikuisuuden loppuun saakka. Rakastan kirpputoreja, second hand -putiikkeja, vinttejä ja täyteen ahdettuja kellarikomeroita. Voin unohtua vanhan tavaran sekaan tunneiksi ja arvatkaapa innostuinko tästä:

 

 

Kuvasin teille loppujuonnonkin, mutta kadotin sen kamerastani, olen pahoillani! Tekstillä siis mennään. Kirppistavaratalo Humana Kaufhaus on siis hyväntekeväisyysorganisaatio Humanan suurin toimipiste ja Euroopan suurin sisätilakirpputori. Suomen UFF on Humana-organisaation jäsenyhdistys ja ketjujen konseptit ovatkin samanlaiset: kaupan on pääosin vaatteita, mutta kiinteistön koosta riippuen valikoimissa saattaa olla myös muuta sälää, kaikkea huonekaluista astioihin. Kaufhausissa on pääosin vaatteita, mutta tavaratalon kakkoskerros on omistettu astioille, elektroniikalle, kirjoille, huonekaluille ja leluille. Löysin tavarapaljouden uumenista esimerkiksi mahtavan, vanhan television, katso oheiset kuvat!

 

Koluttuani viisi kerrosta kirpputoria suhteellisen ripeään tahtiin on todettava, että tavaratalon anti oli hieman pettymys. Tarjolla on paljon perusvaatetta, mutta mitään todellisia aarteita en löytänyt. Oikeastaan vaatevalikoima käsittää merkkejä, joita myydään kaupoissa parhaillaankin: H&M, Esprit, Adidas... Etenkin vintageaarteita hamuavat vetävät Humanassa vesiperän, mutta eipä ketju varsinaisesti vintagea asiakkaille lupailekaan.

 

Berliinissä Humanoita on siellä täällä ja muutamassa vierailtuani sanoisin, ettei jätti-Humana ole ollenkaan se paras. Löytöjä tekee pienemmistäkin putiikeista ja ehkä se on miellyttävämpääkin, ainakin itselläni oli pää aivan pyörällä viiden kerroksen jälkeen. Jättimäinen valikoima tuntui liian paljolta yhdellä kertaa läpikahlattavaksi.

 

Saksa on maailman suurimpia tekstiilien tuottajamaita, eikä ole ihme, että jätti-Humana sijaitsee juuri Berliinissä. Kirppis-tavaratalo kohoaa ylväänä Frankfurter Tor -aukion kupeessa. Aukio edustaa massiivista DDR-arkkitehtuuria, joka luo Humanallekin suhteellisen ylvään paikan bulevardilla, jonka leveys on huimat 90 metriä. Koetin etsiä teille tietoa kiinnostavan oloisesta rakennuksesta, jossa Humana sijaitsee, mutta sepä osoittautui yllättävän vaikeaksi! Frankfurter Torista sen sijaan on paljon informaatiota, klikkaa itsesi aluksi vaikka tänne.

 

Vielä kirppisvinkkinä: ehdottomasti parhaat kirppislöydöt olen itse tehnyt esimerkiksi sunnuntaisin järjestettävältä Mauerparkin kirpputorialueelta. Löydät Mauerpark-linkin sivun oikeasta laidasta, Nooran vinkit -osiosta!
 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

12 syytä rakastua berliiniin

Noora loves eko, reilu ja luomu siirtyi yhdeksi kesäksi Berliiniin. Videoblogissa kesäkuun 2009 aikana ilmestyi 12 nautinnollista syytä rakastua Berliiniin. Lähde maailmalle!

arkisto

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä