Löytäjä saa pitää

Löysin eilen kadulta sohvan! Se nökötti siististi jalkakäytävän sivussa ja siihen oli kiinnitetty lappu, joka kehotti ottamaan mukaansa. Sohva oli kai jäänyt joltakin ylimääräiseksi ja vanha omistaja halusi antaa siistille sohvalle vielä uuden kodin. Jollekin se on kelvannut, sillä tänään sohvaa ei enää näkynyt.

 

Berliinissä on kymmenittäin (ehkä jopa sadoittain) esimerkiksi kahviloita ja baareja, jotka on sisustettu vanhoilla huonekaluilla. Käytettyä tavaraa on paljon tarjolla ja näköjään huonekaluja ei kummemmin tarvitse edes etsiä, kun ne kävelevät jopa vastaan! Berliinissä on aivan uskomattomia käytetyn tavaran aarreaittoja ja markkinoita! Mutta missä? Tämän aiheen pariin palaan pian videon kera...

 

kommentit

Tällainen ylimääräinen tavara kadulle ja ohikulkijat viekööön mukanaa on hyvin tavallista muuallakin saksassa. Usealla ystävälläni Frankfurt an der Oderissa oli asunto kalustettu kokonaan näillä tavaroilla, opiskelijoita kun olivat. Loistava systeemi kierrättää vanhaa! Muistan harmitelleeni Suomessa sohvani kohtaloa, kun se Ikean laatutavarana ei lopulta kelvannut kierrätyskeskuskeen, mutta kyllä siinä hyvin olisi vielä istunut ja ok-siistikin se oli.

Ma, 2009-06-22 08:59

Luulin, että kierrätyskeskukseen pitäisi kelvata kaiken, että esim. käyttökelvottomat tavarat puretaan osiin ja kierrätetään. Hm, ei taida ollakaan niin.

>ullav Ma, 2009-06-22 09:26

lisää kommentti

12 syytä rakastua berliiniin

Noora loves eko, reilu ja luomu siirtyi yhdeksi kesäksi Berliiniin. Videoblogissa kesäkuun 2009 aikana ilmestyi 12 nautinnollista syytä rakastua Berliiniin. Lähde maailmalle!

arkisto

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä