Pilvenpiirtäjien katveessa

Uusi Star Trek -elokuva veti minut eilen Berliinin Sony Centeriin. Ai miksi menin pienten, indieleffoja pyörittävien elokuvateattereiden sijaan Berliinin suurimpaan leffakompleksiin? Koska en halua katsoa dubattuja elokuvia, en kykene, se on kamalaa! ...Enkä myöskään osaa saksaa tarpeeksi hyvin, joten nautin Star Trekini englanniksi. Matkalla elokuviin nautin kaupungin vilinästä, kuinka monipuolinen Berliini onkaan!

 

Rakastan miljoonakaupunkini ei puolia. Prenzlauerbergin kotinurkilta Potsdamer Platzille fillaroidessa maisema muuttuu mukulakivikaduista ja lastenrattaita lykkivistä äideistä kiireisen oloisiin pukumiehiin, suurkaupungin sykkeeksi. Näiden kahden ääripään väliin mahtuu myös suuruudenhullua neuvostorakentamista: kaupungin autot eivät riitä täyttämään kaikkia ajokaistoja! Berliini on paljon muutakin kuin luomukauppoja ja söpöjä kahviloita. 

 


 

Aika uskomaton paikka, eikö? Hulppeat puitteet jatkuivat ulkotiloista myös sisälle elokuvateatteriin, jossa oli erityisen mukava nauttia leffasta ison jalkatilan vuoksi. Etenkin pitkäraajainen elokuvaseurani kiitteli asiaa useampaan otteeseen.

Kiinnostava yksityiskohta oli myös, että elokuvateatteriin saa viedä alkoholia ja onpa paikassa oma leffabaarikin! Löydät kuvan galleriasta. Mainittakoon vielä myös, että jos Suomessa tuskastuttaa elokuvaa ennen olevien mainosten määrä, on se Sony Centerin leffateatterissa ihan omaa luokkaansa! Elokuva alkoi vasta reilun 20 minuutin mainosryöpyn jälkeen! Eräs olutmainos näytettiin jopa useampaan kertaa ja - tämä on ihan uskomatonta - Ben & Jerry´s jäätelömainoksen jälkeen salin valot syttyivät ja nuori mies huusi yleisölle "Ice cream anybody?" jonka jälkeen salissa kiersi, tietenkin, Ben & Jerry´s jäätelömyyntikoju. Varsinaista tehomainontaa.

 

Elokuvan loputtua, astuessani ulos pimentyneeseen iltaan tuntui, kuin olisin yhä Enterprisella... Katso gallerian kuvat! Jos Sony Center tuntuu päiväsaikaan hillittömältä, on efekti pimeän tullen vielä tehokkaampi. Paikan arkkitehtuuri on todella futuristista, eikä sähköä säästellä: kattokupolin väri vaihtuu muutaman minuutin välein. Ei siis ekologista, mutta pysäyttävää.

 

Berliiniä kannattaa kierrellä pimeän tullen muutenkin, yöllinen suurkaupunki on todella kaunis. Pimeästä puheenollen, viikonloppuna pääsette mukanani Berliinin yöelämään!

 

Psst... Banksy-fanit tietävät, että gallerian viimeinen kuva on varma suurkaupungin merkki...

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

12 syytä rakastua berliiniin

Noora loves eko, reilu ja luomu siirtyi yhdeksi kesäksi Berliiniin. Videoblogissa kesäkuun 2009 aikana ilmestyi 12 nautinnollista syytä rakastua Berliiniin. Lähde maailmalle!

arkisto

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä