Yksi paratiisi omenapiirakalla, kiitos!

Berliiinin vanhin puisto, Volkspark Friedrichshein, on kuin paikallinen Central Park. Puisto on ihana! Siellä täällä on piknik-porukoita, alasti kirmaavia pikkulapsia, mummoja syöttämässä lintuja, rakastavaisia, perheitä, koiria...

 

 

Toivottavasti Helsingin puisto-osasto katsoo kolmannen videoklipin! Ja videoon numero kaksi liittyen: mikä lintu videoklipissä onkaan? Tiedätkö sinä? Jos osaat kertoa tälle urbaanille henkilölle, mikä lintu videossa kökkii (linnusta on kuva myös kuvagalleriassani) laitapa palautetta tulemaan tämän lomakkeen kautta! Bongasin kyseisen mysteerilinnun lisäksi myös haikaran! En ehtinyt tosin tallentaa kamerallani, olin liian äimistynyt.

 

Suurin osa ihmisistä on puistossa rentoutumassa, eivät ihan kaikki kuitenkaan! Jotkut näppäilevät nurmikolla läppäreitäänkin ja bongasinpa myös kuvausryhmän, joka otti puistossa muotikuvia. Volksparkissa voi myös lounastaa tai nauttia makeita herkkuja. Itse testasin puiston keskellä sijaitsevan ravintola Schönbrunnin version klassisesta saksalaisesta omenaherkusta: sain kerrassaan mainiota apfelstrudelia! Se oli juuri oikeaoppisen suuri, lehtevä ja mehukas, rusinainen ja upotettu vaniljakastikkeeseen. Tajusin vaan hiukan liian myöhään, että minun olisi tietenkin pitänyt kuvata iso ja ihana strudel teillekin! Täältä voit kuitenkin katsastaa, mitä tarkalleen ottaen tarkoitan oikeaoppisella...

 

Hiukan vielä Volkspark Friedrichsheinin historiaakin: puiston leppoisan tunnelman lisäksi puitteet ovat todella uskomattomat. Jylhä, 52 hehtaarin kokoinen puisto on perustettu vuonna 1848, ja juuri sen ikä ja historia tekevät siitä harvinaisen moniulotteisen. Koripallokenttien, skeittiramppien, ulkoilmateatterin ja ravintoloiden rinnalla on koukeroisia ja salaperäisen oloisia mukulakivipolkuja, 1843 vallankumouksessa kaatuneitten hautausmaa sekä muita historiallisia monumentteja. Kaikki tämä historian havina ja puiston salaperäiset sopet tekevät siitä paljon mystisemmän ja jännittävämmän, kuin esimerkiksi alussa mainitsemaniesimerkiksi vertailukohtansa, New Yorkin Central Park.

 

Kuinka nautinkaan tämän ihanan puiston aurinkoisesta sylistä! Ja se apfelstrudel, se testataan vielä toistamiseen!

 

Hyvää juhannusta kaikille!

 

 

kommentit

Lintuhan on fasaanin, silkkiuikun ja sorsan risteytys : )

To, 2009-06-18 11:41

En ole mikään lintubongari, mutta sanoisin että kuvassa on vähän räytynyt (kenties hulivilielämää Berliinissä viettänyt) mandariinisorsa. Älä ota esimerkkiä.

To, 2009-06-18 13:27

Mandariinisorsa it is!

To, 2009-06-18 14:12

Pilkunviilaaja ilmoittautuu: kaupunginosan nimi on Friedrichshain.

Su, 2009-06-21 11:13

Videoklipissäsi palloileva sorsalintu on ilmeisesti mandariinisorsauros.
Tarkempaa tietoa http://en.wikipedia.org/wiki/Mandarin_duck

Ma, 2009-06-22 09:07

Mukava paikka juoksijalle poiketa Karl-Marx Alleelta.

Ma, 2009-06-22 10:54

lisää kommentti

12 syytä rakastua berliiniin

Noora loves eko, reilu ja luomu siirtyi yhdeksi kesäksi Berliiniin. Videoblogissa kesäkuun 2009 aikana ilmestyi 12 nautinnollista syytä rakastua Berliiniin. Lähde maailmalle!

arkisto

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä