Satuhäissä sattuu ja tapahtuu

Satuhäät: kaaso Anne Ilmonen, kuvaaja Roope Kiiala. Kuva: Filmaattiset Oy

 

"Satuhäiden tuotantoryhmä oli valmistelemassa kuvaamista oululaisessa morsiusliikkeessä, kun tuleva hääpari soitti ja ilmoitti myöhästyvänsä vartin verran sovitusta aloitusajankohdasta. Kuvaajat päättivät käyttää odotusajan kahvituokioon vastapäisessä kahvilassa. Hetkeä aikaisemmin morsiusliikkeen myyjälle oli asennettu langaton mikrofoni valmiiksi tulevaa kuvaussessiota varten. Kun kuvaajat astuivat ulos liikkeestä mennäkseen kahvilaan, alkoi vastaanottimesta kuulua morsiusliikkeen myyjän ja liikkeenhoitajan välinen keskustelu.

- Nyt meillä on hyvä mahdollisuus markkinoida morsiusliikettä!

-Mitä tehdään?

- Kun pari tulee ovesta sisään, niin sano, että tervetuloa Morsiusliike ------n! Sitten minä menen takahuoneeseen ja soitan kännykällä lankapuhelimeen. Puhutaan ruotsinkielellä, niin tulee kansainvälinen tunnelma."

 

"Satuhäiden kuvaaja oli työssään, kun hääpäivän aamuna puettiin pukua morsiamelle. Kuvaaja on juuri kiertänyt morsiamen eteen, kun kaasot ja morsian totesivat yhdessä tuumin, että puvun alla olevat rintaliivit eivät sovi. Niinpä morsian veti puvun yläosan alas ja tempaisi rintaliivit pois, jolloin kaiken kokenut kuvaaja meni niin hämilleen, että käänsi kameran osoittamaan lattiaa ja jäi tuijottamaan eteen avautunutta maisemaa, vaikka olisi pitänyt toimia juuri päinvastoin."

 

"Eräissä vauhdikkaissa Satuhäissä oli tulossa seuraavaksi sambaryhmän esitys. Ison orkesterin meluhaittoja poistaakseen järjestäjät alkoivat jakaa korvatulppia. Kaaso ja bestman kiersivät tahoillaan yleisön joukossa ja tarjosivat korista suojaimia vieraille. Erään vanhuksen eteen tullessaan kaaso ojensi korin, jolloin vieras kiitti ja otti kourallisen keltaisia tulppia ja heitti ne suuhunsa."

 

"Satuhäitä vietettiin Inarissa, jonne oli saapunut satoja saamelaispukuun sonnustautuneita vieraita ympäri pohjoiskalotin. Juhlapaikan pihaan oli rakennettu iso teltta, jossa tultaisiin tanssimaan häätanssi ja viettämään riehakasta juhlaa. Satuhäiden tuottaja oli tuonut Inariin silloin 10-, 12- ja 14-vuotiaat poikansa ja seitsenvuotiaan tyttärensä kalastamaan ja samoilemaan. Häitä edeltävänä päivänä tuottaja oli huolissaan maininnut saunassa pojille järjestelyiden olevan niin hyvällä mallilla, että itse häissä tuskin tapahtuu mitään dramaattista. Tuottaja oli leikillään vielä sanonut pojilleen, että heidän pitää keksiä jokin jäynä, jos häät menevät ilman kommelluksia. Kun hääpäivä koitti, eteni juhla suunnitelmien mukaan, mutta kesken häävalssin katkesi sähkö ja soitto taukosi. Kaaso juoksi tutkimaan sähkön katkeamisen syytä.

-Kaksi poikaa veti töpselin seinästä, kertoi saamelaismies mutta ei täsmentänyt, oliko näillä pojilla saamelaispuvut päällään."


Lue lisää: Kuinka tehdään Satuhäät?


On ennemminkin sääntö kuin poikkeus, että häissä sattuu ja tapahtuu. Kerro omista kokemuksistasi: mille naurettiin - ainakin jälkeenpäin?


kommentit

Kaverini häissä kävi niin, että pitopalvelu oli polttanut lihan kanssa tarjottavan kastikkeen pohjaan. Asia kävi ilmi vasta siinä vaiheessa, kun puolet jengistä oli hulauttanut kastiketta liha päälle lautaselleen. Vahinkoja toki sattuu, mutta olis voinut olettaa, että kokki olisi maistanut tuotoksiaan ennen tarjoilua. Onneksi oli muuten hyvät häät :)

>häävieras To, 2011-01-27 21:07

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä