Blogistania: Palomiehen morsian ja Laura Nikkanen

Blogistania: Palomiehen morsian. Kuva: Yle, Mape MorottajaKaksi vuotta sitten Laura tapasi Laurin. Sen jälkeen onkin menty pikajunan vauhdilla: yhteenmuutto, kihlat ja nyt häät.

Laura perusti Palomiehen morsian -hääblogin saadakseen purkaa hääinnostuksensa jonnekin – rasittamatta liikaa sulhasta ja ystäviään. Blogi on Lauran vertaisryhmä, siellä hän jakaa hääsuunnitelmiaan, unelmiaan, antaa ja saa vinkkejä häävalmisteluihin. Blogista on tullut todella suosittu, klikkauksia kertyy noin 50 000 kuukaudessa.

- Hääblogiyhteisö on tiivis ja aktiivinen. Täytyy tunnustaa, että välillä taidan suunnitella häitä enemmän blogiyhteisön kuin kaasojen kanssa, Laura Nikkanen naurahtaa.

Hääblogit ovat kasvattaneet alati suosiotaan, ja morsiamet alkavat jo hyvissä ajoin suunnitella häitään – usein juuri omassa blogissaan. Laurakin perusti bloginsa lähes puolitoista vuotta ennen häitä. Lauran blogin lukijat ovat sekä samassa tilanteessa olevia morsioita, juuri avioituneita tai muuten vaan hyvän fiiliksen blogeista nauttivia nuorehkoja naisia. Tämän päivän morsiamille ei välttämättä riitä pelkät häävalssit ja perinteiset hääleikit. Vaikutteita otetaan Yhdysvalloista.

- Olen ottanut häihimme vaikutteita aika paljon rapakon takaa. Meillä on esimerkiksi Photo booth -nurkkaus, jossa häävieraat saavat kuvauttaa itsensä hassujen rekvisiittojen kuten irtoviiksien tai pusuhuulien kanssa sekä karkkibuffet, josta saa herkutella pitkin iltaa, Laura kertoo.Blogistania: Palomiehen morsian. Kuva: Yle, Mape Morottaja

Lauran to do -lista on pitkä, ja sen takia blogin aloittaminen ajoissa ennen häitä oli hänestä hyvä ratkaisu. Juhlapaikka, kirkko, hääpuku, pappi, bändi, catering, somisteet, pöytäliinat, kakkukoristeet, juhlaohjelma, alkudrinkit, kaasot, bestman, kukat... all checked!

- Olen blogissani kertonut aika paljon häävalmisteluista, mutta Blogistaniassa katsojat pääsevät näkemään sekä hääpaikan että kirkon livenä. Ja kun näin vihkisormukseni ensimmäistä kertaa, purskahdin ohjelman kuvauksissa melkein itkuun, Laura kertoo.

Tämän lisäksi Laura sovittaa ohjelmassa toinen toistaan upeampia hääluomuksia, matkaa hääpaikkakunnalle Hämeenlinnaan ja valitsee kaasojen kanssa häihin juuri oikealla tavalla pirskahtelevan kuohuavan. Samalla muistellaan, unelmoidaan ja kikatetaan niin rakkaudesta kuin miesten yksinkertaisuudestakin – kaikella rakkaudella.Blogistania: Palomiehen morsian. Kuva: Yle, Mape Morottaja

Lauran suomalaiset hääblogisuosikit

makeaweddingblog.blogspot.fi/
jotainomaa2012.blogspot.fi/

haahaaveita.blogspot.fi/

Lauran ulkomaiset hääblogisuosikit

greenweddingshoes.com/
www.weddingchicks.com/
lover.ly/

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2 tiistaisin 17.9. alkaen
klo 19.30 sekä Areenassa.

Blogistania: Palomiehen morsian. Kuva: Yle, Mape Morottaja

kommentit

Hei, kuulin juuri että Blogistania tulee ennakkokatseluun Areenaan; kerromme heti kun tiedämme lisää. Ehkä jo pian... T Ulla/Olotila

>ullav Ke, 2013-08-28 15:11

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä