Santtu-Matias Rouvali ei halua olla stara

Tekijänä Santtu-Matias Rouvali. Kuva: Anne Hämäläinen, Yle Kuvapalvelu

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin mielestä kapellimestarilla on hyvä olla musiikillisen ammattitaidon lisäksi myös psykologiset tuntosarvet. Metodejaan ja harjoitustyyliään voi muuttaa aina kulloisenkin orkesterin ja tilanteen mukaan, mutta oma itsensä pitää olla - ja sen kanssa on oltava valmis tekemään töitä.

Kuhinan vastapainoksi Santtu-Matias on rakentamassa avopuolisonsa kanssa lepsämäläiseen maalaismaisemaan uutta kotia, jossa tärkeimpiä asioita on musiikin parissa työskentelyn lisäksi saunominen. Väliaikaisenkin asumuksen, oikean mummonmökin, pihaan ilmestyi ensimmäiseksi tynnyrisauna, joka on ahkerassa käytössä.

Maalle muuttaminen ei ollut mikään päähänpisto tai hetken huuma, vaan asiaa oli puntaroitu jo pitkään. Nyt pariskunta pääsee kotipihaltaan harrastustensa, ratsastuksen ja metsästyksen, pariin. Santtu-Matias tunnetaan innokkaana metsämiehenä. Santtu-Matias tuumaa, että jos hän ei olisi kapellimestari, hän olisi maanviljelijä.

Santtu-Matiaksen lupaavasti alkanut kansainvälinen ura on nyt nousujohteisessa liikkeessä. Hän on huippuagentuurin listoilla, ja vierailukutsuja satelee ympäri maailmaa. Tampere Filharmonian tulevana ylikapellimestarina hän pääsee syksystä 2013 työskentelemään pitkäjänteisesti myös "oman" orkesterin kanssa.

Tekijänä-sarja Yle Areenassa sekä Yle Teemalla.


Nuoria taitajia esittelevä Tekijänä-sarja jatkuu musiikin tekijöillä. Tekijänä-sarja kuvaa sukupolvensa nuorten taitajien työtä ja elämänpiiriä. Sarjan päähenkilöt ovat sukupolvensa huippuja, nuoria tekijöitä, jotka ovat tarttuneet hetkeen ja kouliintuneet työssään poikkeuksellisen taitaviksi, taipumustensa ja kovan työn kautta. Ohjelma kuvaa yhtä päivää päähenkilön elämässä varhaisesta aamusta yöhön asti, pysyen mukana kaikessa mitä kohde tekee ja seuraten samalla tämän työntekoa lähes tieteellisellä tarkkuudella.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä