Nyt seikkaillaan lähiluonnossa

Nyt seikkaillaan lähiluonnossa. Kuva: Jyrki Valkama, Yle

Ulos luontoon on Yle TV1:n uusi luonto-ohjelma, jossa Minna Pyykkö ja Kimmo Ohtonen vievät katsojan lähiluontoon. Yöperhosen naamioleikit ja siilin salattu elämä - suomalainen luonto on täynnä ihmeitä, kun vain osaa katsoa ympärilleen.

Sarjassa käsitellään aiheita, joita kuka tahansa aikuinen ja lapsi voi nähdä ympäristössä. Sarjan toinen juontaja, luontotoimittaja Minna Pyykkö kertoo, että kaupungeissakin on kaikenlaista jännittävää, aina ei tarvitse mennä kauas maaseudulle luontoon.

- Luonto ei ole etäinen ja steriili paikka. Lapset voivat tonkia multaa ja katsoa kastematoja. Saa kastua, kokeilla ja kiivetä puihin. Joskus tuntuu, että varotaan liikaakin vaikka puuhun kiipeämistä ettei oksat katkea.

- Ei aikuisen tarvitse johtaa joukkoa ja selittää kaikkea. Ulkona kulkiessa voi jäädä auki kysymyksiä ja mysteerejä, Minna miettii.

Syksyllä ruska-ajan jälkeen maisema pelkistyy ja lehdet putoavat puista. Suomen luonnossa kaikki alkavat valmistautua talveen.

- Syksyisessä metsässä on paljon jänniä juttuja mitä voi katsella. Miten hienosti systeemit toimivatkaan! Puutkin alkavat virittäytyä talveen jo heinäkuussa.

Pitääkö luontoretkelle valmistautua jotenkin?

- Kynnyksen luontoon menemiseen ei pitäisi olla kovin iso. Eikä ainakaan tulisi pitää mitään lajisulkeisia - että pitäisi tuntea kaikki lajit. Ei kukaan tunne kaikkea, ei luontotoimittajakaan, Minna nauraa.

- Ja tietysti hyvät eväät mukaan, jos lähtee pitemmälle retkelle!

Ulos luontoon -sarjaa kuvataan keväällä, kesällä ja syksyllä ympäri Suomen niin metsissä kuin kaupungeissa. Ohjelma ei keskity pelkästään knoppitietoihin tai asiantuntijahavaintoihin, vaan näyttää, mitä mahdollisuuksia luonto kiinnostuneille tarjoaa.

Ohjelmassa seurataan myös cityretkeilijä Tom Nylundin selviytymistä erämaan armoilla. Luvassa on toimintaa, jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä.

Ulos luontoon Yle TV1 sunnuntaisin klo 18.15 alkaen 8.9.2013. Katsottavissa myös Yle Areenassa.Nyt seikkaillaan lähiluonnossa. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

kommentit

Miksi ulos luontoon ohjelmassa ei sanottu naakkojen tuhoista että miksi rehupaalit jätetään taivasalle?! Ei ole naakkojen vika jos rehu pilaantuu!

>Muori Su, 2013-11-10 18:27

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä