Perjantain Yle-mies!

Kimmo Ohtonen. Kuva: Siiri Huttunen, Yle OlotilaKuka?
Kimmo Ohtonen, 32 vuotta.

Mitä teet Yleisradiossa? 
 
Olen luontotoimittaja TV1:n Puoli Seitsemän -ohjelmassa sekä toimittaja ja juontaja syksyllä TV1:ssä alkavassa Ulos luontoon -ohjelmassa. 

Perjantain rutiineja?
Usein perjantaisin palaan juttukeikalta metsän uumenista takaisin sivistyksen pariin. Tämä on aina kovin traumaattinen kokemus, sillä gonzo-journalismin hengessä kadotan aina itseni luonnon voimille. Metsässä on nisäkkään hyvä olla. Voitko itse kuvitella, miltä tuntuu elää viisi päivää karhuna ja kuulla sitten perjantain alkajaisiksi, että identiteettisi onkin ollut vain harhakuva? Jos siis näet minut viikon päätteeksi kiipeilevän Ylen linkkitornissa, yritä ymmärtää, - se on ihan normaalia. 

Paras olotila on...
... kun ihmisellä on vapaus elää omien arvojensa mukaisesti, vapaus löytää onnellisuus. Matkustellessani töiden kautta ja lomilla tätä kysymystä pohtii monelta eri kantilta, kun tapaa ihmisiä, joiden vapaus on kahlittu vaikkapa ympäröivän kulttuurin toimesta, eikä heillä ole mahdollisuutta rakentaa itselleen ja perheelleen parempaa elämää.

Tosin tämä kysymys on läsnä meilläkin täällä parempiosaisessa Pohjolassa, vaikkakin eri mittakaavassa. Tästä nykyinen avioliittolaki on surullinen esimerkki. Epätasa-arvon olemassaoloon ei saisi ikinä turtua. Onneksi nykyään ihmiset eivät tyydy siihen, että "kunhan minulla vaan on kaikki hyvin, niin pidänkin huolta vain omista asioistani".

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä