Eroa ja palaa yhteen älypuhelimella

Miksi kertoa jollekin päin naamaa, että haluaa erota, kun sen voi tehdä tekstarillakin? Sähköpostikin on oiva väline tai miksei post-it-lappu. Jos viestiä ei jaksa tai viitsi itse naputella, löytyy tähänkin apu - BreakupText-sovellus sanailee eroviestin puolestasi.

Varsinkin nuorille tekstareilla kommunikointi on täysin luonnollista. Deittailukulttuuri on muuttunut Fb-chateiksi ja WhatsAppeiksi. Toiseen tutustutaan ensin viesteillä, sitten vasta tavataan. Jos naama ei miellytä, voi bänät tehdä kätevästi kännykällä.BreakupText-kuvakaappaus.Sovellus voi tuntua julmalta, mutta vitsiksi se on (onneksi) tarkoitettu. BreakupTextin automaattiset eroviestit ovat huvittavia ja absurdeja. Mutta niin ovat usein tosielämän syytkin, joilla satunnainen treffikaveri dumpataan.

Epämääräisten viestien ja syiden taakse on helppo piiloutua, kun erotilannetta on vaikea kohdata. Päin naamaa eroaminen loukkaa tunteita ja on epämiellyttävää. Sovellus tekee erosta siistiä ja näppärää, pois päiväjärjestyksestä.

Jos kuitenkin eroaminen kaduttaa, löytyy siihenkin sovellus. BreakupTextin tekijät tulivat itsekin katumapäälle ja loivat MakeupTextin. Sovellus toimii samalla periaatteella kuin isoveljensä BreakupText. Sovellus keksii jonkun älyttömän syyn, miksi dumpatun pitäisi ottaa jättäjä takaisin. MakeupText-kuvakaappaus.Molemmissa sovelluksissa viestin lähettäjä on todellinen mulkvisti, joka tunteettomasti sepittää satuja milloin mistäkin. Viestin vastaanottajalle ei jää tässä pelissä osaa eikä arpaa. Niin ero kuin sovintokin on loppujen lopuksi vain sanahelinää.

Sovellukset ovat hupia, jossa leikitään vaarallisilla vesillä. Mutta niin on rakkauteen ja parisuhteeseen heittäytyminenkin. Pokkaa pitää silti olla sekä eroamiseen että rakkauden tunnustamiseen - päin naamaa. 

Muistan kun herkässä teini-iässä ensimmäinen poikaystäväni jätti minut Messengerissä eli Mesessä. Siellä olimme tutustuneet ja siellä se päättyi. Kuinka runollista. Silloin se todella sattui, nyt se jo naurattaa.

Mikä on tökeröin tapa, jolla sinut on jätetty? Tai millä keinoin sinä olet jättänyt ex-mielitiettysi?

kommentit

Mihin sen listan saa kirjoittaa, että mikä on tökeröin tapa, jolla sinut on jätetty?
Mut on jätetty
-puhelimessa
-gmail chatissa
-lapulla eteisessä
Ei uskoisi n.30-v. miehistä :P
Kyllä se face-to-face on kaikista paras, vaikka sähköisen viestinnän tuoma fyysinen etäisyys toisaalta antaa mahdollisuuden siihen, ettei sano mitään harkitsematonta.
Toisaalta tekstiviestissä tai emailissa on helpompi sanoa asioita, joita ei ikinä uskaltaisi sanoa ääneen.

>Alina To, 2013-08-22 09:26

Hei Alina! Kiitos listastasi :) Lappu eteisessä on aika paha.. Sähköisesti on ehkä helppo sanoa asioita, mutta siinä syntyy yhtä helposti myös väärinkäsityksiä, kun ei pysty tulkitsemaan esim. eleitä tai lauseenpainotuksia. -Siiri

>siirih To, 2013-08-22 11:02

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä