Jooga muutti koko elämän

Joogaopettaja Emma elää niin kuin opettaa. Kuva: Päivi Leino

Emma Silventoinen vaihtoi huonekalujen restauroinnin ihmisten ”restaurointiin”. Hän kouluttautui uuteen ammattiin joogaohjaajaksi. Oltuaan lasten kanssa kotona neljä vuotta hän hiljalleen aloitti ohjaamisen, ja viime vuonna työkalenteri täyttyi jo kokonaan joogasta.  

Samalla Emman kotona Vanhassa Porvoossa oman joogasalin tieltä saivat väistyä niin työnurkkaus, olohuone kuin makuuhuonekin, joka nykyään koostuu päivisin rullalla olevasta futonpatjasta. Puutalon saliin on lyhyt työmatka, ja joogaharrastajat antavat kiitosta kauniista miljööstä. Ikkunoista näkyy nupukivikujan toisella puolella oleva puutalo.

Monet joogasalit ovat joutuneet lopettamaan toimintansa. Tilavuokrat ovat kalliita, eikä takeita ryhmien täyttymisestä ole. Siksi Emma on tyytyväinen omaan pienimuotoiseen toimintaansa kodin yhteydessä. Lisäksi hän vetää joogaryhmiä lähiseudun opistoissa.

Elanto tulee pienistä puroista. Se on Emman mukaan tietoinen valinta. Työ, josta saisi enemmän palkkaa, voisi viedä enemmän aikaa ja olla väsyttävämpää ja kuluttavampaa. Samalla Emma itse voisi olla huonomassa kunnossa. 

- Elämässä onnellisuus tulee arjesta ja pienistä asioista, perheestä ja läsnäolosta, enemmän kuin pitää-saada-oma-helikopteri-tyyppisistä jutuista, Emma toteaa.

Omaa salia rakentaessaan ja tyhjentäessään hän viimeistään huomasi, ettei materia tuo onnellisuutta, vaan se on meissä sisällä.

- Asuu sitten palatsissa tai teltassa, ihan sama, sillä valinnat elämässä tuovat hyvää oloa, Emma hymyilee omassa joogasalissaan Vanhassa Porvoossa. - Että kyllä minä olen hirveän onnellinen ihminen.

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja tarjoaa vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin. Luvassa on sekä tietoa että tunnetta maanantaista perjantaihin aina klo 17.08.

Joogaopettaja Emma elää niin kuin opettaa. Kuva: Christie Thomas, stock.xchng

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä