Tyttömäisen leikkisä tyyli

Minun tyylini: Nelliina. Kuva: Nelliinan vaatehuone.

Nelliina on pukeutumisesta, muodista ja ilmiöistä kiinnostunut nainen, joka jaksaa aina innostua kauniista kengistä. Nelliina kuvailee itseään myös myös ompelufriikiksi, kirppismyyräksi ja alennushaukaksi. Nelliinan eli Niina Tapojärven tyyli on tyttömäinen ja leikkisä.

Arkielämässä Niina on töissä IT-alan yrityksessä.

- Bloggaus on sivutyöni. Blogissa päästän turhamaisen puoleni valloilleen, mutta arkielämässä ystävien kanssa sivutaan muotiaiheita vain satunnaisesti. Olen perheeni ja ystäväpiirini ainoa vaatefriikki. Harrastan joogaa ja avantouintia, luen pari kirjaa viikossa ja yritän opetella paremmaksi valokuvaajaksi.

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

- Omasta mielestäni pukeudun mukavan rennosti ja naisellisesti. Värikkyys ja suuret helmat ovat tyylini kulmakiviä, otan mielelläni vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä.

- En kuitenkaan halua pukea ylleni kokonaisia univormuja, vaan sekoitan nykymuodin ja vintagen itseni näköiseksi tyylisopaksi. Olen ennen kaikkea fiilispukeutuja, joten jos aamulla tekee mieli pukeutua farkkuihin ja tennareihin, teen niin. Tyylini saattaa vaihdella viikonkin sisällä äärilaidasta toiseen.
 
Miten tyylisi on kehittynyt?

- Teininä olin gootti, sitä seurasi hoppari- ja ravetyylit. Olen kokeillut valehtelematta aivan kaikenlaista pukeutumisen saralla. Se on ollut helppoa, koska olen aina ommellut paljon itse ja voinut toteuttaa hurjimmatkin ideani.

- Tyylini ei ole pysyvä olotila, se muuttuu jatkuvasti minun itseni mukana.

Mikä on järkyttävin tyylikokeilusi ?

- Järkyttävimmän tyylikokeilun pisteet menevät reilun kymmenen vuoden taakse kun pukeuduin päästä varpaisiin PVC-vaatteisiin. Apua!

Mikä on intohimosi vaate-, asuste- tai kenkäpuolella?

- Kengät ovat ykkösenä, nyt ja aina. Kengissä huomioni kiinnittyy erikoiseen muotoiluun, väreihin ja printteihin. Mustien peruskenkien ostaminen on yksinkertaisesti tylsää, mielummin täytän maailmani raikkailla ja iloisilla malleilla. Minna Parikka on ikisuosikkini, rakastan lähes poikkeuksetta hänen kaikki mallejaan.  

Kuka on tyyli-ikonisi?

- 80-luvun lopun Madonna. Ihastuin nuorena Madonnan ennakkoluulottomaan ja shokeeraavaan tyyliin siinä määrin, että päätin lähteä itse samalle linjalle. Mitä sillä on väliä mitä muut ajattelevat pukeutumisestani, kunhan itse pidän siitä. Enää en halua niinkään shokeerata, mutta rakastan edelleen tylliä, pitsiä ja överiasustamista.

Miten inspiroidut pukeutumiseen?

- Se tulee luonnostaan, inspiraatiota ei varsinaisesti tarvitse etsiä.

- Miksi pukeutua tylsiin vaatteisiin, jos tarjolla on kauniita ja värikkäitäkin? Inspiraatiota tarttuu huomaamatta mukaan joka päivä ympäristöstä, ihmisistä ja netistä.  

Miltä haluat näyttää muiden silmissä?

 - Siltä, että viihdyn vaatteissani. Eikä siitä haittaakaan ole, jos joku saa päivän hymyt pandapipostani.  
 
Mikä taas tyypillinen kotiasusi?

- Joku rento mekko tai sitten collegekankainen kokohaalari, jossa viihdyn kylmät talvi-illat.

 

Nelliinan kolme tärkeintä tyylitekijää ovat mekot, korot ja punainen

  • Pukeudun mekkoihin sekä töissä että vapaalla, en voisi kuvitellakaan käyttäväni housuja kuin pari kertaa kuukaudessa. Jos silloinkaan.
  • Kenkäfriikille korkokengät ovat lähes jokapäiväinen ilo. Kauniit kengät, parempi mieli.
  • Punainen väri saa minut aina hyvälle tuulelle. Sekä vaatteissa, kengissä että huulilla.

 

Katso Niinan tyylinäytteet kuvagalleriasta! Kuvat Niinan blogista.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Ilmoita itsesi tai ystäväsi paljastamaan tyylisi salat!
olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä