Punatut huulet

Minun tyylini: Ulrika. Kuva: The Freelancer's Fashionblog.

Ulrika Bachér on freelance-graafikko, jonka päivätyö on satamassa. Hän on myös muotiblogaaja ja menestynyt burlesque-taiteilija, joka kulkee satamatyöpäiviä lukuunottamatta yleensä aina mekoissa ja koroissa - myös kampauksen pitää olla hyvin ja huulten punatut. Vain töihin satamaan Ulrika voi välillä mennä ilman meikkiäkin.

Miten tyylisi on kehittynyt?

- Tyylini on ollut tämä nyt noin 7 - 10 vuotta, mutta yksityiskohdat ovat muuttuneet. Kolme viimeisintä vuotta vaatekaappini sisältö on näyttänyt samalta, ennen minulla oli oli enemmän mustia vaatteita ja rockabilly-tyyliä.

- Lukiossa olin taidehippi, joka jaksoi laittaa vaikka timantteja otsaan. Pukeutuminen, asustaminen ja meikkaaminen ovat aina olleet minulle hauskoja asioita.

Ulrikan mielestä elämänlaatu paranee 100% kun ei enää mieti mitä muut ajattelevat.

Mikä on järkyttävin tyylikokeilusi?
Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

- Liioitella saa, ja välillä on hyvä olla ottamatta itseään vakavasti. Nuorempana halusin myös provosoida. Minulla oli hyvä itsetunto, mutta erotuin kyllä ruotsinkielisessä koulussa niin paljon muista, että siskoni häpesi minua. Lukiosta löysin sitten jo samanhenkisiä ystäviä. Nykyään tyylini on enemmän mummo ja värikäs, osa mekoistani on vintagea sukulaisilta, omalta äidiltä ja tädiltä.

Ulrikan mielestä on helppoa kun ei seuraa muotia, mutta toki virtaukset ja vuodenajat vaikuttavat.

Missä shoppaat?

- Netistä lähinnä, yksi suosikeitani on Trashy Diva. Mutta valtameren toiselta puolelta hankittujen ostosten ekologisuus eli logistiikan hilijalanjälki on alkanut mietityttämään. Onko järkeä tilata mitään niin kaukaa? Onneksi nykyään vintagevalikoimat ovat Suomessakin paremmat.

- Ennen tein paljon vaatteita itse, mutta nykyään ei ole tarpeeksi aikaa, ja olen sen verran perfektionisti, että mielummin teetän mekon kuin teen sen kiireessä. Usein joku idea on vain pakko toteuttaa.

Mikä on intohimosi vaate- tai asuste- ja kenkäpuolella?

- Kerään mekkoja, ne ovat upeita - minulle on ihania juhlamekkoja ja arkisempia, niitä on varmaan kolmekymmentä. Olen mekoistani niin ylpeä, että pidän ne esillä - ne ovat osa sisustustamme.

Ulrikan kodin nurkat ja huoneet ovat täynnä vaatteita ja burlesque-kamoja.

- Nyt yritän olla ostamatta niin paljon, tai jos ostan myyn vanhaa pois.

Ulrika neuvoo, että kannattaa oppia tunnistamaan oma esteettinen linja ja oma keho.

- Tulee hyvä olo kun löytää  oikean tyylin ja oikeat vaatteet. Välillä voi olla yli- tai alipukeutunut, kunhan uskaltaa näyttää miltä haluaa.

Kuka on tyyli-ikonisi?

- Todellista ikonia minulle ei ole, mutta otan kyllä vaikutteita muista, kuvat ja vaatteet inspiroivat sekä monen ystäväni tyyli.

Miten inspiroidut pukeutumiseen?

- Yleensä pukeutumisidea ponnahtaa päästä - joskus luon asun fiiliksen mukaan. Joskus taas lähden vain kasaamaan asua. Välillä olen nopea, mutta joskus vaiheilen niin että myöhästyn.

Miltä haluat näyttää muiden silmissä?

- Riippuu tilanteesta. On ihana tuntea itsensä tyylikkääksi. Jos tukkani on huonosti se häiritsee minua, mutta musta baskeri voi pelastaa tilanteen. Tykkään olla huoliteltu ja edustava.

Ulrika on tehnyt pari vuotta vaativampia kampauksia.

- Minulla on aina ollut helppo tukka. Myös meikkaaminen on minulle helppoa, olen piirtänyt ja maalannut aina niin paljon. Meikin teen 15 minuutissa - teen aina saman meikin, eri vahvuuksilla. Välillä voin meikata tunnin. Silmiin osaan ehdä kissarajaukset, koska olen tehnyt ne 14-vuotiaasta.

Ulrikasta ulkonäöstä huolehtiminen on hauskaa.

- Ja on minullakin ollut pienenä pinkki kausi.

Millainen on pahin "bad dress" päiväsi, se päivä kun mikään vaate ei tunnu hyvältä?

- Silloin pukeudun mustaan, se on helppoa: musta mekko tai housut. Samoin huonona tukkapäivänä laitan vain mustan baskeri päähän - ja punaiset huulet.

Mikä on lempivaatteesi?

- Minulla ei ole lempivaatetta. Vaikken usko syvällisesti horoskooppeihin, olen tyypillinen vaaka eli kaipaan vaihtelua.

Mikä on tyyliunelmasi? Mitä olet aina himoinnut?

- Mekot ja hieno tukka riitävät minulle, tykkään omasta vaatekaapistani. Haaveilen yksittäisistä kappaleista ja välillä haluaisin asua lämpimässä, jossa voisi kulkea mekoissa ja koroissa joka päivä.

Ulrikan tyylin kulmakivet:

  • Mekko 50-70-lukua
  • Korot
  • Huoliteltu kampaus ja meikki
  • Tatuoinnit

Katso Ulrikan tyylinäytteet kuvagalleriasta! Kuvat Ulrikan blogista.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Ilmoita itsesi tai ystäväsi paljastamaan tyylisi salat!
olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä