Raskausaika: Himottaako hedelmällisyys?

Raskausajan seksi: Himottaako hedelmällisyys? Kuva: Stefan Nicolae, stock.xchng

Raskaus pistää hormonit hyrräämään ja muuttaa kehon muotoja. Kun toista himottaa kellon ympäri, toista eivät petipuuhat kiinnosta enää lainkaan. Kolme äitiä kertoo, miten käy haluille, kun vatsa kasvaa.

– No himottaa, himottaa! Oi niitä aikoja... huokaa Marissa, 36, kolmen lapsen äiti ja yksi niistä, joilla raskaus sai himot heräämään.

– Koin itseni raskausaikana tosi naiselliseksi, vielä silloinkin kun vatsa oli jo iso. Olin myös seksuaalisesti paljon aktiivisempi, ja mieheni oli tietenkin aivan onnessaan.

Pauliinalla, 35, on yksi lapsi ja nyt hän odottaa toista.

Voin ihan miettimättä sanoa, että haluan seksiä raskaana paljon enemmän.

Raskaus on edennyt jo viimeiselle neljännekselle, mutta seksiä tekee yhä mieli. Pauliina uskoo, että hormonit ovat syynä kasvaneisiin haluihin.

 – Raskaus tekee itsevarmemmaksi omasta kropasta. Ja ehkä hormonien vuoksi, kun on herkässä tilassa muutenkin, seksi tuntuu paljon paremmalta.

Vauvamaha kerää miesten katseet

Pauliinan mielestä myös vieraat miehet alkavat katsoa ihan toisella tavalla heti, kun pyöristynyt vatsa erottuu vaatteiden alta.

– Saan huomiota paljon enemmän ja miehet kyttäävät ihan selkeästi sillä mielellä. Ehkä se on sitä, että on jotenkin todistetusti hedelmällinen... Enkä ole ainoa, joka sanoo samaa, Pauliina muistuttaa. Ystävien kanssa on keskusteltu aiheesta.

Entä oma mies? Pyöriikö hänelläkin sukat jaloissa hedelmällisyyden ja uusien, uhkeiden muotojen edessä? Halut ovat kaikilla yksilölliset, mutta kun rinnat kasvavat, nännit sojottavat, ja nainen vielä haluaakin tuplana, on miehen vaikea käyttäytyä normaalisti.

– Seksielämässämme ei todellakaan ole mitään taukoja raskauden vuoksi. Koko ajan tekee mieli. Tissini ovat isommat, ja mies käy jo tämänkin vuoksi kuumana, Pauliina summaa.

Kulta, ei sulla niin pitkä ole!

Muuttunut olomuoto ja tuleva äitiys saattavat vaikuttaa mieheen myös toisella tavoin.  

Kysymys ”Eihän vauvaa satu?” on käväissyt varmasti kaikkien ensimmäistä kertaa odottavien äitien ja isien mielessä.

– Olen kuullut miehistä, jotka eivät uskalla koskea vaimoonsa enää ollenkaan, kun kuulevat tämän olevan raskaana. Omaakin miestäni pelotti, että vauva jotenkin vahingoittuu, jos harrastamme seksiä entiseen malliin, Marissa kertoo ensimmäisen raskautensa ajoilta.

– Vasta aiheesta keskusteleminen sai mieheni vakuuttumaan, että kyllä se vauva siellä ihan suojassa on, Marissa lisää.

Miehen koosta riippumatta sikiötä ei satu eikä todennäköisesti edes häiritse normaali seksin harjoittaminen, jos kaikki on raskauden aikana muuten kunnossa.

Kun laskettu aika on pian käsillä ja ison, pinkeän mahan kanssa on vaikea liikkua, asettuu seksillekin rajat.

– Loppua kohti tietenkin on vaikeampaa kropan kanssa, Pauliina nauraa.

Alla, päällä, sivuttain, takaa, seisten, istuen... Oikeaa asentoa kannattaa hakea ajan ja mielikuvituksen kera. Mahaa voi myös tukea tyynyjen avulla.

Raskausajan seksi: Himottaako hedelmällisyys. Kuva: Emily Cahal, stock.xchngEi seksille, kyllä läheisyydelle

Marissan seksihalut hyytyivät raskauden loppumetreillä.

 – Oloni oli kuin norsulla. Minulle sanoi jopa lääkäri, ettei hän ole koskaan nähnyt niin isoa mahaa. Hän oli varma, että odotan kaksosia. Maha oli yhtä iso jokaista lasta odottaessani, Marissa muistelee.

Eikä raskaus tee kaikista himokkaita alun perinkään. Kun väsyttää, oksettaa ja turvottaa tai olo on muuten tukala, on vaikea tuntea itsensä viehättäväksi.

Mallan, 39, miestä ei olisi vauvamaha haitannut, mutta raskauskilot ja turvotus veivät Mallan halukkuuden.

Ensimmäiset kolme kuukautta oli positiivinen vire ja tunsin oloni ehkä hivenen seksikkäämmäksi, mutta sen jälkeen himosin lähinnä punajuuria ja suolakurkkuja. On vaikea tuntea itsensä halukkaaksi, kun kiloja tulee paljon ja joka paikkaa turvottaa. Loppuaikoina jopa käveleminen sattui pohkeisiin.

Mallalle tuli raskauden aikana 20 lisäkiloa, ja vettä kertyi runsaasti sekä jalkoihin ja käsiin. Raskausaikana pariskunta vaali seksin sijaan läheisyyttä.

– Se oli ”Ei kiitos” siinä tilassa. Odotin vain, että tuska loppuu. Mies tajusi tunteeni, ja ensimmäisen lapsen jälkeen kuvio oli jo tuttu, joten pystyimme jopa repimään huumoria superisosta olomuodostani.

Pariskunnalla on nyt kolme lasta.

– Mieheni osoitti minulle paljon hellyyttä ja läheisyys pysyi raskausaikanakin tiiviinä, vaikka seksi jäi vähemmälle. Muutama kuukausi on loppujen lopuksi kuitenkin lyhyt aika.

 

kommentit

Ja sitten on niitä "äitejä" joille seksi maistuu kunnes tulevat raskaiksi ja sen jälkeen saa mies nauttia ei-oota ja oman käden onnea. Meillä seksi loppui kuin seinään vaimon tultua raskaaksi. Helposti miehen halutessa ja naisen kieltäytyessä ajatellaan että mies tekee jotain väärin. Ja jos mies on se joka ei halua, on sekin miehen vika. Nainen on usein se joka parisuhteissa päättää seksin määrästä. Jos yhteistä säveltä ei löydy, on helpompi olla se osapuoli jonka ei koskaan tee mieli.

>seksitön La, 2013-01-26 12:08

Miksi ylekin on alkanut uutisoida iltapäivälehtikamaa? Toivoisin, että seksijutut pysyisivät siellä mistä niitä haluavat voivat lukea(iltalehti, HS) ja YLE säilyttäisi edes ainoana tasonsa.

>asds La, 2013-01-26 14:16

Eihän tämä ole mitään iltapäivälehtikamaa jos luonnollisesta asiasta puhutaan julkisesti. Kun otetaan huomioon miten seksikäs odottava äiti on ei ole mitenkään ihmeellistä jos alkaa tehdä mieli seksiä. Täytyy vaan valita asento joka tuntuu äidistä hyvältä. Siittimen pituus voi tietysti joskus olla esteenä onnistuneelle seksille. Muuten ei ole mitään estettä.

>ei mitään iltapäivälehtikamaa La, 2013-01-26 16:28

Näitä seksijuttuja tulee nykyään joka tuutista. Kyllä ihmiset osaavat paljastella paikkojaan muutenkin kuin yleisillä keskustelufoorumeilla. Seuraavaksi kai on vuoroassa kuinka pissataan tai kakitaan.

>Stop La, 2013-01-26 17:35

Tässä taas tulee esille, miten naiset valtaavat mediaa ja siellä tulee vain naisasiaa tuutin täydeltä, nyt kun "tekee mieli" raskaanakin. Miesten tila kapenee myös mediassa. Radio on jo täynnä ohjelmia naisille ja naisista tyyliin "women and women first".

>taas naisten halut La, 2013-01-26 18:31

No sittenhän voit kuvitella millaista on ollut iät kaiket naisten elämä: kaikki miesten ehdoilla.
(En tosin usko että tämäkään on pelkästään naisia koskeva aihe.)

>Nainen La, 2013-01-26 22:11

Halut ne on hiirelläkin, eikähän kaikkea ole mikään pakko lukea, saati sitten kommentoida...

>Inkeri La, 2013-01-26 22:11

Näitä juttuja on jo liikaa. Naiset hankkiutuvat raskaaksi
halutaakseen parempaa seksiä. Aikaisemmin raskaaksi haluttiin
vain lapsilisien vuoksi. Mitä enemmän lapsia, sitä enemmän
tuli yhteiskunnan tukea. Nyt meitä on liikaa ja työttömien
määrä on valtava. Eikö kannattaisi keskustella enemmän
syntyvyyden rajoittamisesta. Kemiallinen kastraatio voisi olla
ratkaisu väestöongelmaan.

>selibaatissa elävä työtön La, 2013-01-26 22:47

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä