Eroottinen pääoma -testin tulokset ja kulmakivet

Eroottisen pääoman kuusi osaluetta. Kuva: Stock.cxhng, Belovodchenko Anton

Haluatko parantaa omaa eroottista pääomaasi? Kerää parhaat vinkit ja potkaise elämäsi nousukiitoon. Tässä eroottista pääomaa mittavan testin tarkemmat tulokset:

Jos valitsit 0 - 8 väittämää, on eroottinen pääomasi heikko.

Sinulle tuskin tulee yllätyksenä se, että olosi on usein nuhjuinen ja väsynyt. Sosiaaliset tilanteet eivät houkuttele, ennemminkin välttelet kanssakäymistä vieraiden ihmisten kanssa. Makuuhuoneen puolella aikasi kuluu pääasiassa nukkumiseen. Kiinnittämällä huomiota ulkonäköösi, olemalla sosiaalisempi ja herättelemällä talviuniaan nukkuvaa seksuaalisuuttasi olosi voi piristyä. 

Jos valitsit 9 - 16 väittämää, on eroottinen pääomasi kohtalainen.

Ulkonäkösi, vireystilasi ja seksuaalisuutesi eivät ole hunningolla. Jos haluat lisätä viehätysvoimaasi, tutkiskele, mitkä ovat heikoimmat osa-alueesi ja tee täsmäisku arkeesi. Näin saatat saavuttaa vahvan eroottisen pääoman edut. 

Jos valitsit 17 - 24 väittämää, sinun eroottinen pääomasi on vahva.

Sinut tunnistaa hyvästä ryhdistä ja vahvasta itsetunnosta. Keskustelet, leikittelet ja huolehdit tyylikkyydestäsi. Sutinaa riittää intiimielämän puolella ja vapautunut olemuksesi lipuu joidenkin mielestä kadehdittavan kitkattomasti läpi arkisten tilanteiden. Sinä kuitenkin tiedät, ettei mikään ole tullut ilmaiseksi. Olet nähnyt vaivaa fyysisen ja sosiaalisen viehättävyytesi eteen.

Testaa eroottinen pääomasi!

Eroottisen pääoman kuusi osaluetta. Kuva: Stock.cxhng, StillSearc.

Eroottinen pääoma koostuu kuudesta osa-alueesta.

1. Kauneus/komeus

Kauneudella/komeudella tarkoitetaan syntymälahjana saatua ulkomuotoa. Mitä lähempänä on kulttuurilleen tyypillisiä kauneusihanteita, sitä enemmän on eroottista pääomaa. Eurooppalaisille ja suomalaisille tyypillisiä kauneusihanteita ovat muun muassa hoikka ja sopusuhtainen (miehillä myös pitkä) vartalo, kiiltävät ja paksut hiukset, symmetriset kasvot ja hyväkuntoinen iho. Pelkällä kauneudella ei kuitenkaan pärjää. Kuvankauniillakin voi olla heikko eroottinen pääoma. Kauneus ja komeus kaipaavat rinnalleen myös alla olevia ominaisuuksia.

2. Tyylikkyys

Tyylikkyys ei tarkoita missään nimessä sitä, että pukeudut muotivaatteisiin ja -väreihin, tai että sinulla on kalliita merkkilaukkuja ja muita luksustuotteita. Eroottista säteilyäsi lisäät tehokkaimmin pukeutumalla juuri sinulle sopiviin vaatteisiin vartalon muotojesi ehdoilla ja niitä korostaen. Huolitellulla olemuksella tarkoitetaan sitä, että et ole pukenut päällesi jotain sattumanvaraista, vaan pukeudut tilanteen vaatimalla tavalla. Vaatteet ja hiukset eivät saa olla likaiset ja hiki ei saa haista.

3.  Energisyys

Apaattinen ja syrjään vetäytyvä ihminen ei herätä kiinnostusta. Sinut huomataan jos olet sopivan energinen ja iloinen. Innostuksesi tarttuu myös muihin ja olet haluttua seuraa. Tilannekomiikan taju ja reipas huumori ovat myös tärkeitä asioita. Hyvä ryhti ja hymy pelastavat monta tilannetta. Energisyyteen liittyvät usein myös motoriset taidot, kuten esimerkiksi tanssitaidot.

4.  Sosiaaliset taidot

Sosiaalisiin taitoihin kuuluu kyky keskustella asioista, tuoda omat mielipiteet ja ajatukset esille, mutta myös kyky kuunnella ja ymmärtää muiden näkökantoja. Sinut koetaan viehättäväksi jos olet aidosti kiinnostunut muista ja osaa ottaa muut huomioon. Hyvien tapojen noudattaminen on ensisijaisen tärkeää, mutta liialliseen kohteliaisuuteen ei ole syytä. Uskalla tuoda itsesi rohkeasti esille, älä jää seinäruusuksi tarkkailemaan muita.

5. Seksuaalinen viehätysvoima

Seksuaalinen viehätysvoima näkyy ulospäin sukupuolelle tyypillisten piirteiden korostamisena. Naisellisena tai miehekkäänä pidetty käytös (eleet, pukeutuminen) vahvistaa seksuaalista vaikutelmaa. Seksuaalista viehätysvoimaa nostetaan esimerkiksi tilanteeseen sopivalla flirtillä. On tärkeää että ihminen on sinut oman seksuaalisuutensa kanssa ja pystyy tuomaan sitä esille sopivalla tavalla. 

6.  Intiimi seksuaalisuus

Intiimi seksuaalisuus näyttäytyy vain läheisissä suhteissa, kun taas viittä edellistä osa-aluetta tarkkaillaan kaikissa sosiaalisissa tilanteissa. Intiimi seksuaalisuus tarkoittaa taituruutta seksin saralla. Tärkeintä on, että on sinut oman seksuaalisuutensa kanssa ja saa ilmentää seksuaalisuuttaan vapaasti parisuhteessaan. Ihmiset, joilla on vilkas eroottinen mielikuvitus ja uskallusta kokeilla erilaisia asioita, ovat tyytyväisempiä. Korkean libidon omaavilla henkilöillä karttuu kokemustensa avulla paremmat taidot, jotka puolestaan kasvattavat tämän elementin osuutta kokonaispääomasta. 

Lähde: Catherine Hakim, Honey Money

Testaa eroottinen pääomasi

Onko eroottisesta pääomasta hyötyä työelämässä?

Puoli seitsemän -ohjelman seksiviikko 19. - 22.2.

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä