Eroottinen pääomako avain menestykseen?

Eroottinen pääomako avain menestykseen? Kuva: stock. cxhng, Chris Green.

Onko muilla enemmän ystäviä? Vallitseeko parisuhdemarkkinoilla osaltasi ikuinen jääkausi? Menevätkö työelämässä ylennykset sivu suun, eikä pomo huomaa ponnistelujasi? Voisiko tilanne olla korjattavissa eroottista pääomaa vahvistamalla?

Eroottinen pääoma on ihmisestä ulospäin heijastuvaa fyysistä ja sosiaalista viehättävyyttä. Asiaa tutkineen tohtori Catherine Hakimin mukaan eroottinen pääoma on yhtä tärkeä kuin ekonominen, kulttuurinen ja sosiaalinen pääoma. Viehättävyytensä avulla ihminen voi saavuttaa asioita niin yksityiselämässään kuin urallaankin.

Kirjassaan Honey Money - Why attractiveness is the key to success Hakim jakaa eroottisen pääoman kuuteen eri osa-alueeseen; kauneus/komeus, tyyli, eloisuus, sosiaaliset taidot, seksuaalinen viehätysvoima ja intiimi seksuaalisuus.

Geenit ja oma yritys ratkaisevat

Meistä jokaisella on jonkin verran eroottista pääomaa. Osalle sitä siunaantuu enemmän jo elämän alkumetreillä, sanoo seksuaaliterapeutti Maaret Kallio Väestöliitosta.

- Puolet eroottisesta pääomasta koostuu perimästä. Kauniit vauvat hyötyvät ulkonäöstään; hoitajat kiinnittävät heihin enemmän huomiota ja heille suodaan iloisempia ilmeitä ja parempaa hoitoa. Myös heidän vaatimuksiinsa suhtaudutaan avokätisemmin ja heidän kanssaan ollaan enemmän sosiaalisessa vuorovaikutuksessa, Kallio selvittää. 

Ihminen pystyy vaikuttamaan omaan eroottiseen pääomaansa paljon. Jos et ole syntynyt kuvankauniina tai missin mittoihin sopivana, huumorintaju, sosiaaliset taidot ja charmi vahvistavat eroottista pääomaasi.
Eroottisesta pääomasta hyötyä. Kuva: Fotocram.

Työpaikalla ja parisuhdemarkkinoilla toimivat samat konstit 

Ihmiset joiden eroottinen pääoma on vahva, saavat 10 - 20 prosenttia enemmän palkkaa. Heitä myös kuunnellaan muita tarkemmin ja heille annetaan positiivisempaa palautetta. 

- Eroottinen pääoma saattaa olla se asia joka ratkaisee työnhakutilanteessa, kun on kaksi yhtä pätevää hakijaa. Se ei missään tapauksessa tarkoita, että edettäisiin jotenkin seksin kautta vaan että eloisuus, luotettavuus ja muut ominaisuudet vaikuttavat, Kallio painottaa. 

Jos haaveilee paremmasta menestyksestä työ- tai parisuhderintamalla, kannattaa arvioida omia vahvuuksia ja heikkouksia.

- On erityisen tärkeää löytää itselleen sopiva tyyli, omiin hiuksiin sopiva kampaus sekä vartalolle sopivat vaatteet ja värit. Yksinkertaisin keino parantaa säteilyään on hymyillä ja suoristaa ryhti, Kallio kannustaa.

- Sosiaalista säteilyä lisäävät hyvät käytöstavat, sosiaalinen joustavuus, itsehillintä, eloisa olemus, hyväntuulisuus ja positiivinen elämänasenne. Omaa persoonaa pitää myös uskaltaa tuoda esille.

Testaa oma eroottinen pääomasi

Tutustu eroottisen pääoman kuuteen osa-alueeseen ja tarkempiin testituloksiin

Puoli seitsemän -ohjelmassa vietetään seksiviikkoa 19. - 22.2.

kommentit

Ihmissuhdetaitojen kaupparatsujen vakioklisee "positiivisuus" on taas esillä, samoin "vartalolle sopivat vaatteet ja värit" vaikka kuvituskin pelaa bisnespuku-lookilla. Joopa joo... :(

>Juupa juu Pe, 2013-02-15 20:32
Juupa juu kirjoitti:

Ihmissuhdetaitojen kaupparatsujen vakioklisee "positiivisuus" on taas esillä, samoin "vartalolle sopivat vaatteet ja värit" vaikka kuvituskin pelaa bisnespuku-lookilla. Joopa joo... :(

elikkä ihteään muuttamana ja myymään omaa luontoaan vastaan. taidan mieluummin pysytellä epäpidettynä ja köyhänä ihtenäni

>Jortsukka Pe, 2013-02-15 23:02

Hauska testi joka ei ehkä kuitenkaan pidä kutiaan. Sain kai 12 tai kolmetoista rastia, kuitenkin naisia joiden kanssa on ollut erotiikkaa on ollut varmasti yli 200, kolmesta sadasta en ole varma. Kaikki naiset ovat vain seurausta viillistä luonnosta ja luomakunnan parhaimman ja kauneimmän taiteen arvostuksesta eli naisten arvostuksesta. Juuri siitä. Kaikki naiset on yksilöitä, ei toimi yksi tai kaksi iskurepliikkiä vaan jokaiselle täytyy keksiä jotain uutta.
Ja kun naiseen perehtyy, hänet saa oikeastaan aina menemään pidemmälle, rohkeampiin ja hurjiempienkin naisen uskomien rajojen yli erotiikassa, jos sen onnistuu tekemään niin että hän nauttii.
Kyllä naiset on ihania.
Kyllä flaksi naisten keskuudessa on jotain muuta kuin nettitestit tai nettipettämissivut (ja yms.), jotka tosiasssa on ns. luusereille koskien molempia sukupuolia.

>Hauska testi Pe, 2013-02-22 12:30

Jep jep, tukka hyvin ja viehätyshymy kuntoon. Ja sillä tavalla pääset johonkin "menestykseen"? En tajua, että joku mainostaa näin onttoa arvomaailmaa julkisesti omalla nimellään.

Olen itse aivan hyvännäköinen, huumorintajuinen, monilahjakas hymyilevä kuuden ällän ylioppilas, filosofian maisteri ja ties mitä. Nuoreen ikään nähden pitkä työura takana, kiva titteli ja pii paa. Ja tämä "avain menestykseen"-soopa oksettaa minua. Mihin ihmeen menestykseen tämä nyt on avain? Olen nähnyt näitä sosiaalisen ja eroottisen ja ties minkä pääoman hirmuja, ja voin kertoa, että heissä ei ole mitään kadehdittavaa. Pää täynnä tyhjää, ei mitään aidosti merkityksellistä intohimoa elämässä. Vähän niin kuin Helsingin Sanomat - pinnallista ajattelua, otetaan ensimmäisenä mieleen juolahtava ajatus, tärkeintä on se, miltä pinta näyttää.

>älä osta business-potaskaa Pe, 2013-02-15 23:51

Onko todella mahdollista, että Väestöliitto asiantuntija-edustajansa Maaret Kallion suulla osallistuu tällaisen lähdekritiikittömän hömpänpömpän edistämiseen vai ovatko kyseessä Maaret Kallion subjektiiviset uskomukset? Tämän tyyppinen horoskooppitason tieteellinen tarkkuus on omiaan horjuttamaan Väestöliiton roolia vakavasti otettavana asiantuntijaorganisaationa.

>Asiallisuus ja lähdekritiikki Ke, 2013-02-20 10:42

Eli jos nyky Suomessa tai maailmassa ei saa töitä tai saa tehtaalta potkut niin syy on omassa "Eroottisessa Pääomassa".....

>Hoplaa To, 2013-02-21 13:07

Katsokaa Hjallista, onko se erityise kaunis tai charmikas tyyppi? Menestynyt taloudellisesti on silti.

Onko tämä juttu nyt osa sitä seksualisointia jota joka luukusta tuputetaan. Surullista että n. "asiallinenkin" media tanssii tämän pillin tahtiin. Liikaa disneyn prinsessapiirrettyjä nykyinen toimittajasukupolvi nähnyt ilmeisesti. Terve iloinen ja reipas ei enää ole mitään... nyt halutaan julistaa eroottisen pääoman ilosanomaa.

Lisää kauneusleikkauksia, hammaskuoria, botoxia ja hiuslisäkkeitä niin johan ura urkenee. Ja varsinkin kun vielä vähän flirttiä kehiin niin johan saadaan työpaikoille vähän vipinää työkuvioita sotkemaan! Eihän nyt tavallisen vinohampaisen tavismaatiais tyypin nyky-yhteiskunnassa ole lupa olla tyytyväinen itseensä ja työhönsä...

Kaikenlaisia ilmiöitä yhteiskunnassa on mutta, median vastuulla on myös se miten ne tuodaan esiin. Minun mielestäni tässä suuntauksessa on jotain häikkää jos henkilön varsinainen ammattitaito ei yksinään riitä kriteeriksi palkkaukseen. Joihinkin aloihin huoliteltu ulkoinen olemus ja erityisen hyvät sosiaaliset taidot kuuluvat osana ammattitaitoa, mutta kai tälläisistä asioista kiinnostuneet ihmiset luontaisestikin hakeutuvat näille aloille. No ¤?%# sherlock!! Paljon on myös sellaisia töitä johon eivät nämä taidot ole mitenkään oleellisia, vaan tiedollinen ja taidollinen pohja ratkaisee KAIKEN. Haluatko kauniin vai parhaan kirurgin?

Tämä siis oli mielestäni taas aika "nolla infoa". Haluammeko median keinoin lisätä ihmisten pinnallisia asenteita... onko se terve suuntaus? Ja vielä tuo testi osio? Kenelle se oikein oli suunnattu???

>jahas La, 2013-02-23 05:24

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä