Luonnon voimalla potkua rakkauselämään

Luonnon voimalla potkua rakkauselämään. Tyrni, kuva Juha Silander, Yle.

Maan antimista löytyy monia luonnon omia potenssikohottajia ja seksihalukkuuden lisääjiä. Rakkaussuklaa ja lemmenjuoma syntyvät kotikonstein - ota reseptit jutun lopusta talteen.

Raakasuklaan ohella superfoodit ja kotimaiset marjat lisäävät seksuaalista latausta sängyssä. Säpinää vällyjen väliin saa myös nauttimalla muun muassa viinirypäleitä, viikunoita ja ostereita. Romanttisen illan kruunaa herkkujen ohella tunnelma, jonka saa viritettyä tuoksukynttilöillä. Esimerkiksi vaniljan tuoksun tunnetaan tuovan paitsi turvallisuutta, myös herättelevän sensitiivistä tunnelmaa.


Itse tehtyyn suklaaseen omia taika-aineksia

Jo 1500 vuotta ennen ajanlaskua Meksikonlahdella asunut sivilisaatio olmeekit arvostivat raakasuklaan terveysvaikutuksia. Alkuperäinen raakasuklaa sisältää mineraaleja, antioksidantteja ja flavonoideja, jotka laskevat verenpainetta sekä suojaavat sydän- ja verisuonitaudeilta. Suklaa saa myös ”rakkaushormonit” hyrräämään. Suklaan sisältämä fenyylietyyliamiini vapauttaa kehossa endorfiineja. Nämä ovat samoja yhdisteitä, joita vapautuu rakastelun aikana.

Kauppojen makeishyllyjen maitosuklaat voivat peitota makeanhimon, mutta kovin terveellistä niiden päivittäinen popsiminen ei ole. Sen sijaan raakasuklaan syöminen pieninä, päivittäisinä annoksina on jopa suositeltavaa terveysvaikutustensa ansiosta. Vaikka raakasuklaata löytyy kaupasta, voi sitä tehdä myös itse. Näin suklaamassan joukkoon voi lisätä haluamiaan raaka-aineita.


Superfoodeista intohimoa rakkauselämään

Perun vuoristossa kasvava maca on retiisimäinen juures, jonka juuresta tehtyä jauhetta käytetään halukkuuden lisäämiseen ja mielialan piristämiseen. Puolestaan Intiassa kasvava ashwagandha on pari metriä korkea pensas, jonka juurien jauhetta miehet käyttävät potenssilääkkeenä ja naiset hedelmällisyyttä lisäävänä lääkkeenä. Halukkuutta ja immuniteettijärjestelmää vahvistavat Aasiasta peräisin olevat mulperipuun marjat ja pukinpensaan goji-marjat.

Kun kaipaa lisänostetta mies- tai naiskuntoon, kannattaakin suklaamassan joukkoon lisätä maca- ja ashwagandha-jauhetta sekä mulperipuun ja gojipensaan marjoja. Ashwagandha-jauhetta voi syödä halutessaan myös kuurinomaisesti potenssilääkkeenä - teelusikallisen esimerkiksi veteen sekoitettuna kahdesti päivässä.


Suomen luonnon omat viagrat

Myös kotimaisesta luonnosta löytyy elinvoimaa ja intohimoa lisääviä ruoka-aineita. Tunnetuin näistä on pakurikääpä, jonka jauheesta tehdyn teen sanotaan lisäävän potenssia ja vaikuttavan suotuisasti moniin sairauksiin. Lehtipuiden rungoissa kasvavalla pakurikäävällä on hoidettu 1600-luvulta lähtien muun muassa syöpää, tuberkuloosia, diabetesta, vatsakatarria sekä vatsa- ja pohjukaissuolistohaavoja.

Myös mustikka, puolukka ja tyrni kohottavat mies- ja naiskuntoa antioksidanttiensa ansiosta. Esimerkiksi koivunlehdistä valmistettu tee ja keväällä valutettu koivunmahla ovat varsinaisia terveyspommeja. Kevään terveysherkkuihin lukeutuvat myös kuusenkerkät, joissa on paljon c-vitamiinia. Salaateista kotimainen tammenlehtisalaatti sisältää paljon lehtivihreää, joka on monia muita salaatteja terveellisempi vaihtoehto.


Viekoittelevat ruuat ja juomat

Tunnetuimpia seksuaalisen latauksen virittämiä ruoka-aineita ovat osterit, viikunat, avokado, viinirypäleet, valkosipuli ja chili. Esimerkiksi chilin sisältämä kapsaisiini saa ihmisessä aikaan seksuaalista kiihottumista muistuttavia tunteita ja sopii mainiosti tunnelman virittämiseen. Tutkimusten mukaan sukupuoliviettiä kohottavat myös parsa, wasabi, tuore lohi ja katkaravut. Ruokajuomista paras on punaviini.


Tuoksut afrodisiakumina

Myski on ehkä tunnetuin lemmentuoksu, jota on käytetty tuhansia vuosia. Myös aromaattinen tuoksu ylang ylang herättelee sensitiivistä tunnelmaa. Jasmiinin tuoksun sanotaan tehoavan erektiohäiriöihin. Laventeli laukaisee puolestaan jännityksiä ja ruusun tuoksu tasapainottaa. Vaniljan tuoksu lisää kodikkuutta, turvallisuutta ja aistien herkkyyttä.

Puoli seitsemän -ohjelman reseptit:

Lemmenjuoma blenderissä

2 dl pakurikääpäteetä(suhde 1l vettä/runsas ruokalusikallinen jauhetta)
kourallinen mustikkaa
kourallinen puolukkaa
tukollinen tammenlehtisalaattia

Rakkaussuklaa (n. 55 jääpalan kokoista suklaakonvehtia):

240g kaakaovoita
2,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (nestemäisenä)
3 rkl kotimaista luomuhunajaa (juoksevaa)
2 dl raakaa kaakaojauhetta
1,5 dl lucuma-jauhetta
2 rkl ashwagandha-jauhetta
1/2 tl laadukasta suolaa

Lisää 3 goji-marjaa jokaisen suklaamuotin pohjalle.

Rakkaussuklaa. Kuva: Jenny HuttunenSulata kulhossa oleva kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa. Lisää +25 asteiseksi lämmitetty kylmäpuristettu kookosöljy. Laita makeutta lisäävä hunaja. Tämän jälkeen sekoitetaan jauheet.

Kaada massa silikoni- tai jääpalamuotteihin ja laita ne jääkaappiin jähmettymään tunniksi. Pakastimessa suklaa jähmettyy puolessa tunnissa.

Vinkki: Jos haluat syödä suklaasi mahdollisimman nopeasti, lisää suklaamassaasi jäisiä pakastemarjoja esimerkiksi mustikoita. Tällöin suklaamassa jähmettyy käytännössä välittömästi. Hyvä kikka on myös laittaa jäisiä pakastemarjoja haluamasi lautasen/muotin pohjalle ja kaataa suklaamassa sen päälle. Pakastemarjojen ympärille jää usein hieman tyhjää tilaa jolloin suklaa irtoaa lautaselta tai muotista entistä helpommin.

 

Katso Puoli seitsemän -insertti rakkausruoista. Toimittaja Helena Lappeteläisen kanssa raaka-aineita rakkauden puutarhassa käsittelevät Jaakko Halmetoja ja Christian Sundqvist:

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä